Posts Tagged ‘industrial’

Prezzemolo & Vitale London Store by Studio DiDeA & AFA Arredamenti, Chelsea / London – UK

November 8th, 2017

The shop combines the traditions of a neighbourhood store with a high end deli selling only the very best, traditional Sicilian as well as Italian delicacies, and it shows two large windows at street level with an inside space of 160 square meters on one floor.

Sport Förg by Konrad Knoblauch GmbH, Friedberg – Germany

November 7th, 2017

The geometric shapes of movement appear everywhere: in the figures, the ceiling lamps in the staircases, as markings on the floor, in the counter and as shelving elements.

Supplyframe’s DesignLab by Cory Grosser + Associates, Pasadena – California

November 2nd, 2017

The interior combines areas for brainstorming, prototyping, model making and fabrication with a gallery and assembly space for community events. The historic building housing DesignLab is typically Old Town Pasadena, with bow-arched ceilings, exposed wood beams, and warm brick walls.

RACE Robotics Lab by Ministry of Design, Singapore

September 20th, 2017

Aluminium rods and tube lights stick out from the walls and ceiling at divergent angles inside the lab, which is used by robotics education group RACE and located within an industrial park in the mainly residential district of Yishun.

Silo of Silence – Clicked Core by Haegue Yang, Berlin – Germany

September 11th, 2017

Based in both Seoul and Berlin, Korean artist Haegue Yang is known for using mundane objects and materials, ranging from industrial mass-produced items to organic and immaterial things such as smells or noises as well, to create intricate and nuanced installations.

Ace & Tate by OS & OOS, Eindhoven – Netherlands

August 9th, 2017


OS & OOS dismissed bland carpets and tiles reminiscent of medical examination rooms in favour of raw concrete in line with Eindhoven’s historical architecture style.

OAK Building Apeldoorn office by Mulderblauw architects, Apeldoorn – The Netherlands

July 26th, 2017

The concept of Oak Building in Apeldoorn is based on the industrial history of the building and the nature in the surrounding area. The key question was “how do we get nature and technique to connect in an interior design?”

Car workshop and office by Neri&Hu, Beijing – China

July 25th, 2017

Neri&Hu wanted to preserve as much of the original building as possible, while creating a new interior that recaptures the “allure and magic” once associated with with the car industry. To do this, architects Lyndon Neri and Rossana Hu juxtaposed an industrial palette of metalwork and grey paintwork with refined walnut timber and brushed bronze elements that recall the craftsmanship of antique cars.

Organic Garage flagship store by api(+), Toronto – Canada

July 19th, 2017

It authentically incorporates elements such as streetscape-inspired architectural details and textures, murals and graffiti, street signs, pavement markings, guardrails, street lights, and building signs.

Kolektif House Levent Offices by KONTRA, Istanbul – Turkey

July 10th, 2017

The mini golf links framed in wood are in keeping with the concept of interior design that was designed to offer staff members the opportunity to break away from the busy workday to engage in an entertaining activity.

BRADI TOSCANI by Sestini&Corti, Chianciano Terme – Italy

July 2nd, 2017

The main counter has been lighted up to give the right relevance to the product, while on the back wall of the counter has been installed a reclaimed wood panel with engraving laser drawings and logo.

#tipic #italiangestures installations by Tipic at Biffi, Milan – Italy

June 5th, 2017

A dynamic wall follows us by creating a real light wave. A flexible mirror warps our image bending depending how we move. A window opens up and reveals us what lies beyond. The result is a playful interactive exploration of objects and space around us.

Fitness First gym by White Studio Architects, New Delhi – India

April 21st, 2017

The approach had been a very Eclectic-Contemporary, in all the 6 clubs present in India. Different zones speaking different languages, without a unifying theme to the overall aesthetic to the club.

Mailmain office by Hannah Churchill, Shanghai – China

April 18th, 2017

The interior makes use of simple raw materials to create an industrial yet professional aesthetic. The Mailman branding colours or red and blue add bright pops of colour to the overall space.

Warehouse office by Studio Layer, London – UK

March 28th, 2017

The design studio recently relocated its premises to a 3,500-square-foot warehouse in Hackney, east London. When planning the studio space, Hubert was keen to create a flexible environment that suited the 20-person-strong team, which is made up of researchers, engineers and industrial, graphic and digital designers.

Colonial House Recovery on 64th Street by Nauzet Rodríguez, Merida – Mexico

March 28th, 2017

The location of the kitchen and its distribution, the bar area, living room and dining rooms, etc. are rigorously adapted to the rooms of the building and its circulations, resulting in a bar, that although might not respond strictly to the most conventional typologies of its kind, becomes a space full of peculiarity and character

751 creative industrial office by hyperSity office, Beijing – China

February 20th, 2017

The original large instrument box was transformed into the locker room and storage space after repairmen and repainting. The terrazzo floor below the instrument box was retained and polished.

Spice containers by DESIGNO-patagonia

January 2nd, 2017

Influenced by the transformation of matter through time, Argentinian studio DESIGNO-patagonia has interpreted how rocks become pebbles and how water erodes earth through their latest “cuecos” collection. This unusual set consists of spice containers for a contemporary kitchen as well as storage items for personal belongings.

Noodle Culture restaurant by Metaphor Interior Architecture, Tangerang – Indonesia

December 22nd, 2016



To strengthening the subway looks, we uses many details which is identically saw in the subway such as the signage, wall treatment, chair design, partitions details, etc. For fresh looks, we blend natural color with orange and yellow pantone colors.

Rouge Nail Bar by Yellow Office architecture, Bucharest – Romania

December 8th, 2016



Layout wise, the space’s rhythm is given by the nail workstation which is a bar height community table. Secondary uses are laid out on the sides and hinted at through different height seating and wooden dividers for each separate zone.