Feel free to submit your story

Dear Visitors,
Thank you for visiting our site regularly.
If you’re an architect, designer, visual merchandiser, retailer, brand manager or simply a fan of good design, please feel free to submit your story. Retail Design Blog more then 20.000 visitors a day, so by submitting your projects you can have great publicity! After a few days we will review and post your submitted projects in the following topics:

Store design – Branding – Fashion & Design – Exhibit design – Hotels & Restaurants – Visual Merchandising – Office & Healthcare

Please click here for more information

Please share this information with your friends too!
Thank you:

adidas originals 2018 SNKR2 exhibition & pop-up store by URBANTAINER, Seoul – South Korea

25 May 2018 by retail design blog No comments »

Based on the the message ‘Only the Essentials’ from the EQT’s philosophy, transparent and reflective materials were used for the Highlights Showcase so the nothing could divert attention from the sneakers.

M stand café by Atelier XÜK, Shanghai – China

25 May 2018 by retail design blog No comments »

The continuous terrazzo floor extends onto the wall surface, emphasizing on the depth of the space. The black Corian counter and polished stainless steel panels break down and lead the line of view at the middle and background, with the mirror at the very end of folding the space and pulling the sight back to the street.

BonGenie Sweet Collection packaging by Fabula Branding

25 May 2018 by retail design blog No comments »

The laconic design is also emphasized by printing features: a special lacquer coating makes the chocolates more visible on the matted velvet-like background, presenting them to the consumers in a more expressive way.

Orthopädie Beger I Behrendt by Mutant Arch.Media, Germany – Freilassing

25 May 2018 by retail design blog No comments »

The design is form-conscious and elegant, coupled with a sense of tidiness, competence and deliberation. The architectural language is self-contained with a healthy level of self-esteem – just as patients should leave orthopedics.

The Commons restaurant and bar by Studio Modijefsky, Maastricht – The Netherlands

25 May 2018 by retail design blog No comments »

The industrial theme is continued across the additional two levels. The mezzanine, a bright and cosy space filled with custom made tables and banquet seats is located above the kitchen. The basement, connected to the ground floor by a dark steel staircase, is designed to hold events such as concerts, poetry nights and book readings.

Sonia Rykiel boutique by Vudafieri – Saverino Partners, Madrid – Spain

25 May 2018 by retail design blog No comments »

The result is an elegant, yet at the same time informal space, hinged in a succession of refined ambiences with an intriguing atmosphere. A climate which we breathe from the entrance, where the walls are completely covered by a full-length bookcase, inside of which are works of the historical French Gallimard collection.

English Town by Red5 Studio, Ho Chi Minh City – Vietnam

24 May 2018 by retail design blog No comments »

Each cave is used in a different form, with different shapes and details of decoration, which makes students feel fresh and new whenever step into. Besides that, when students step out of the cave, the interactive space will be forest with trails, canopy, grass carpet … all expressed in stylized language, through materials, shapes, light. The circle divide the space in the classroom is the cave while the outside will be the space of the forest.

Bee Naturalles Packaging Redesign by S & Team

24 May 2018 by retail design blog No comments »

The letter N, which represents Nature, moves into different positions around letter B to further underline the distinction between the categories. The positions of N are not arbitrary; they are placed on the corners of a hypothetical hexagon as a reference to bees’ hexagonal-shaped wax shells.

Aranya Kid’s restaurant by Wutopia Lab, Qinhuangdao – China

24 May 2018 by retail design blog No comments »

Directly from the outdoor stairs, first stepping into the light forest on the second floor. Under the soft lighting of the light ceiling, the matte PVC pipe encloses a circular dining hall and two private dining room surrounded by polycarbonate panels. Circular, diffuse lighting, white tones make you losing sense of texture, scale, and direction to this space.

Kaito Japanese eatery by Vie Studio, Sydney – Australia

24 May 2018 by retail design blog No comments »

The use of dark timber in the restaurant compliments the overall vision of Kaito’s design and reflects the mood of dining in Japan’s hidden bars. Feature bulkhead frames are inspired by the simplicity of Japanese lifestyle which frames the parameter of the sushi train.

Reaktor headquarters by dSign Vertti Kivi & Co, Helsinki – Finland

24 May 2018 by retail design blog No comments »

The design is based on the idea that, above all, the office must provide an inspiring environment for work, which is why it must be easy to adapt and modify it to meet various needs. The sixth floor can be entirely separated from the work spaces, thereby offering a venue for events and a more informal environment for the employees to enjoy, including two atmospheric saunas. The meeting rooms can be converted into a work space when not otherwise needed, and dividers can be used to transform the space according to what is needed.

Elysium window displays by You_Lab, Odessa – Ukraine

24 May 2018 by retail design blog No comments »

Ornament of color waves, repeating the shape of a blossoming flower, created a multi-level composition. The construction is made of 17 layers of plastic of different colors, fastened together. It creates a volume that focuses in the center and attracts into the space of the store.

Kenzo Jeans store by Leco arquitectos, Bogota – Colombia

24 May 2018 by retail design blog No comments »

The commercial room is divided in to three integrated spaces, the first with a male identity with rustic finishes such as iron, concrete, natural wood and strong textures in earth colors, the second more subtle for a female product with cleaner walls, in shades of gray soft, cleaner furniture with continuous linear display, in direct lighting highlighting the shapes and perforations so that natural light mixes with artificial light creating a lighter atmosphere.

Vueltabajo wine label by Futura

23 May 2018 by retail design blog No comments »

We wanted to create something that looked different to what we are used to and that breaks with the standards on how a good wine should look, we used minimalist editorial design that is counteracted with paint strokes that intervene the black and white photography.

Adidas Offices by Oarquitectos, Santiago – Chile

23 May 2018 by retail design blog No comments »

The football conference room has a unique curved bench inspired by a stadium that gives the room the ability to increase the number of people attending the meeting without altering the room with extra chairs. The lighting was specially designed and fabricated for the football concept.

Campo dei Fiori Mall food court by HIT arcHITects, Gavirate – Italy

23 May 2018 by retail design blog No comments »

The dining areas, which enliven the space and serve a wide variety of dishes, blend together through the iconic oak boiserie surmounted by an artican white Corian plan, which connects the entire space.

Hyundai fair stand at Geneva International Motor Show 2018 by VAVE, Geneva – Switzerland

23 May 2018 by retail design blog No comments »

The Shop at Bluebird store by Kohn Pedersen Fox and Dalziel & Pow, London – UK

23 May 2018 by retail design blog 1 comment »

New York City-based architecture firm Kohn Pedersen Fox not only supervised the transformation master plan of the popular Covent Garden shopping zone, but also gifted Carriage Hall, as the new home of The Shop at Bluebird is called, its most striking architectural feature: the inner courtyard’s glass roof. The modern intervention allows in floods of daylight to permeate the entire premises.

Studio In2 office, Taipei City – Taiwan

23 May 2018 by retail design blog 1 comment »

By whitewashing the old wall, the mottled ceramic tiles and red brick walls are given a fresh face. This reminds users of the caring, respectful, and lasting relationship that they share with the old building.

Pujol restaurant by JSa, Mexico City – Mexico

23 May 2018 by retail design blog 1 comment »

We found opportunities in the pre-existences, adapted them and integrated them by enlarging light inputs, eliminating physical barriers that isolated spaces from each other, and removing false ceilings to reinforce the horizontal character of the project, increasing height in some parts and lowering it in others.