Posts Tagged ‘china’

Fengying · Stone Art Museum by GOA, Chongwu – China

August 20th, 2018

The U-shaped patio at the southwest corner creates a natural screen that stretches inward. The curved glass scatters daylight to the exhibition hall to create a transparent and bright experience. The circular courtyard at the southeast corner provides a complete arc wall for the projection room. The curved opening brings subtle and gentle light and creates a light and shadow change on the clean exterior wall.

Vanilla Rock Bund restaurant by GENERAL CREATION Co., Shanghai – China

August 20th, 2018

Vanilla Rock Bund restaurant by GENERAL CREATION Co., Shanghai – China

Hangzhou Neobio Family Park by X+Living, Hangzhou – China

August 12th, 2018

ASTUDIO photo studio by United Units Architects, Beijing – China

August 8th, 2018

Taking the palette of black, white and gray, a brass metal colour was added in specific areas, to highlight the overall tone of the space. The texture and colour of the original brick wall was preserved by using a transparent paint, in contrast to the ceiling being painted black.

Lost Villa · Valley Land Boutique Hotel by DAS Lab, Ningbo – China

August 8th, 2018

Dining room is the most complex space in this project, including functions as throwing parties, having meals, check-in and business meetings. It is made up of three various buildings and the middle section has a height of 10 meters and both sides have French windows of 8 meters high.

Runner Camp store by Blank, Suzhou – China

August 8th, 2018

The central display islands allow for special functions, including accessories display, seating, and computer workstations. The overall design of the space encourages a wandering circulation and interaction with the products.

Brooks Brothers boutique by Stefano Tordiglione Design, Shanghai – China

August 8th, 2018

Hangers and shelving have moved outward from the walls. Customers are encouraged to peruse between islands of graceful brass lined tables and warm wooden drawers. Elegant grey wooden flooring elates the displays, creating a warm and airy atmosphere where the rich fabrics can speak for themselves.

YIKEJIAN spa by YUDesigns, Shenzhen – China

August 7th, 2018

Unicorn store by Hejidesign, Shenzhen – China

August 7th, 2018

All four walls of the rectangular space are covered in a white matte, semi-transparent finish, with lights tucked away in spaces at the top and bottom of the walls. Walking inside the space is akin to stepping into an igloo, and offers a welcome respite from the Shenzhen summer heat. A reverse image of the space is reflected in the white, glass organic sculpture that occupies the center of the room.

Shine Moda Flagship Store by Atelier tao+c, Shanghai – China

August 2nd, 2018

Walked from entrance into the portico, two half vaults extend from the ceiling to the wall, one in solid to provide a backstage of sitting area, one in translucent glass to filter the sunlight and bring the outdoor inside. The portico connected to a Brasilia main hall in rigorous symmetrical layout with modular walls and ceiling panels. The wedding showcase hidden in the sheet-like array, forming a gentle but not heavy rituality.

Visun Cullinan Sales Office by Shenzhen TRINITY, Sanya – China

August 2nd, 2018

The sculptural staircase was pained in dusky color, complemented by furnishings of burlywood to continue the idea. The lightings embedded in steps subtlely shows the original intention of design that the architect explores nature to blend in art. In addition to this, a large area of green plants in the room fulfill the long-term ecological principles and life concept of aerobic and low-carbon.

Zhongshu Bookstore by Wutopia Lab, Xi’an – China

August 1st, 2018

We built a pillarless white curvy staircase, highlighted by a spiral white panel, surrounded by custom-made white acrylic walls. Readers coming from their everyday life, heading up the stairs step by step, and are encouraged by the spirit of knowledge and curiosity displayed through the books around them to enter the bookstore over the clouds.

Leege office by Ramoprimo, Beijing – China

July 31st, 2018

The large partition panels that slide along the ceiling have been decorated with traditional Beijing bricks with contemporary patterns painted on top, as a reminder of both the heritage site where the building is located and the redefinition of the capital’s visual identity today. That, for example, is where the polka-dot pattern for the large storage unit along the entrance wall comes from.

ORO-Tiramisuteca pasticceria by NONG STUDIO, Shanghai – China

July 26th, 2018

One side, straight stepping out from 20th -century Milan, richly ornamented woodwork, floored by dark brown terrazzo, concealed by the paneling, a montage harks back to subtle feeling of Milan post-modernism. The opposite side, designed in a modern appearance, is paved with pink terrazzo, pink bespoke wallpaper and illuminated ceiling highlighting brand’s idea.

Palace Cinema Raffles City Changning by 4N design architects, Shanghai – China

July 25th, 2018

Inspired by the idea of ‘flipbook’ and ‘script booklet’, the design was to create the animation of still images in three dimensional form through the use of timber-pattern-face metal fins. These repetitive fins were arranged to create organic forms through latest computer 3d drawing technology through a long-thinking process, that create essence of various functional space, such as the ticketing counter, concession counter, waiting & function hall, and importantly the dramatically transitional approach to theatres through ‘the flipbook’ tunnel.

Uniuni Coffee store by dongqi Architects, Nanjing – China

July 24th, 2018

Wuyuan Rd. Studio by Atelier Liu Yuyang Architects, Shanghai – China

July 22nd, 2018

In the aspect of materials and details, our design particularly respond to their different spaces and programs with our own attitude. Gray-colored river pebble terrazzo floor goes well with brass divider and margin. Many of the metal works are designed and made on-site.

DIAMOND LI LI Disco & Noodle bar by YUDesigns, Chongqing – China

July 19th, 2018

AD ARCHITECTURE Office, Shantou – China

July 18th, 2018

The black paint finishes, cement floors and dark gray steel plates strengthened the consciousness of the original space’s atmosphere. Without adopting unnecessary process and decoration, the additional built part is applied with industrialized steel and iron materials which corrode naturally as time passes by.

Chuan’s Kitchen restaurant by INFINITY NIDE, Foshan – China

July 18th, 2018

Bamboo-weaving stretching through the space and cuisine with hearty flavor satisfy both appetite and spirit. The dim light matches concrete furnishing, reflecting the coexistence of elegance and vulgarity of Sichuan cuisine. Joined by the communicators, users and viewers of culture with thousands of years of history, the contemporary aesthetics of traditional delicacy is now taking shape.