Posts Tagged ‘brick’

The Commons restaurant and bar by Studio Modijefsky, Maastricht – The Netherlands

May 25th, 2018

The industrial theme is continued across the additional two levels. The mezzanine, a bright and cosy space filled with custom made tables and banquet seats is located above the kitchen. The basement, connected to the ground floor by a dark steel staircase, is designed to hold events such as concerts, poetry nights and book readings.

Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten by KIENTRUC O, Ho Chi Minh City – Vietnam

May 22nd, 2018

Classrooms and utility rooms are organized around a playful core. Each floor is arranged in an alternating pattern to enhance vertical interaction, encourage children to be more receptive to their surroundings, and stimulate their inner creativity.

Bar by B.L.U.E. Architecture Design Studio, Chongqing – China

May 21st, 2018

The industrial atmosphere of the steel plate and the cordial wood form a strong contrast and collision. As a two-story room area, each box uses different scales and windows to adapt to different spatial needs, rich changes make each box full of personality.

Beauty Bar Salon & Spa by Studio Será, Karachi – Pakistan

April 24th, 2018

The use of a material palette full of reflective qualities such as mirrors, brass bring a delicate feel to the place whilst the use of exposed brick walls and metal fittings give the place a rather raw feel, more in tune for our younger audience.

Espresso shop by Lefteris Tsikandilakis, Heraklion – Greece

March 22nd, 2018

The visual integration is achieved by the creation of internal balconies which work as picking holes where the customers can take crooked glances of the facilities of the upper floor and vice versa. For the facade the combination of dark grey and white was chosen in order to emphasis the entrance and make its mark.

Substantial HQ by goCstudio, Seattle – Washington

March 14th, 2018

The existing hardwood roof decking, exposed beams and brick are highlighted through the simple and clear palette of materials that are applied to the new spaces in the center of the plan. A large new skylight effectively drops natural light into the deep plan and provides a focal point for interaction between employees, clients and visitors alike.

Gucci headquarters by Piuarch, Milan – Italy

February 26th, 2018

The large plaza, surrounded by exposed brick fronts, is livened up by carefully positioned trees, while a thick wood of lime trees gives the project a distinctly ‘green’ feel, focusing on sustainable design.

Journeyman Distillery by DKGR, Three Oaks – Michigan

February 26th, 2018

The use of existing concrete and wood factory floors, salvaged materials from the area and refined millwork, the distillery design is an intriguing contrast between past and present.

Gyoza Gyoza Japanese Izakaya-Style Eatery by Studio Ginger, Melbourne – Australia

September 11th, 2017



The fit-out Studio Ginger has delivered is dark, moody and textured, with a materials palette characterised by motley-brown raw brick, wall tiles that look more “salvaged” than “showroom”, and a bar-top fabricated from oxidised copper.
The colour palette of blacks and browns resonates with the prevailing trend towards darker interior treatments in food courts and malls, but this project goes deeper than that.

ADCO Constructions Offices by Woods Bagot, Melbourne – Australia

July 31st, 2017

Form and massing studies led to the creation of a unique screening element. Offering a new perspective to materiality, the brick motif was crafted in timber used in repetition with an application traditionally reserved for brick. The feature wall produced demarcates the space while allowing sightlines to be maintained throughout.

Comptoir Cafe & Wine by B3 Designers, London – UK

May 29th, 2017

Downstairs, the walls are adorned with an exceptional selection of wine and champagnes while diners are able to sit at the antiqued copper communal dining table, which sits centrally in the space. A secluded ‘members room’ tucked around the corner will allow diners the opportunity to host a private celebration in a characteristic lounge with a private library feel.

CO+LAB Office by Baskervill, Richmond – Virginia

February 19th, 2017

CO+LAB’s staff was actively involved in the design process, eager to craft that perfect experience for full-timers and visitors—and find the best place to stash their bikes. Adjustable lighting, massive west-facing windows and vaulted ceilings became a powerful trifecta to fuel client inspiration and employee productivity, while their inviting lobby beckons clients to come in and make themselves comfortable.

Wrattens shop café by Nugget Design, London – UK

February 13th, 2017

Bespoke display tables carefully enhanced the brand while allowing the focus to remain on the featured products on sale.

Brick wallpaper by Murals Wallpaper

January 25th, 2017

With rich colours and sleek style coming out to play, Murals Wallpaper shows us how to keep timeless brick walls contemporary with sophisticated new pieces. The updated collection demonstrates a range of luxurious designs, from brick walls coated in rich, deep colour to classic natural brick looks – for minimal yet warm interior spaces.

RRL Omotesando store by MNA, Tokyo – Japan

November 3rd, 2016

Brick corbels and projected soldier coursing adds a level of detail that elevates the industrial chic design.

Patagonia Meatpacking store by MNA, New York City

October 25th, 2016

The use of reclaimed timber and brick along with subway tile, raw steel, wired glass and a functioning meat rail creates connection to the historic building type that houses the store.

Residenza Le Stelle by Buzzi Studio Di Architettura, Locarno – Switzerland

September 28th, 2016

The sand-coloured bricks – created by manufacturer Keller using Jura clay – were then carefully placed in the exact locations by robots to form the undulations.

Aesop store by Fernando and Humberto Campana, São Paulo – Brazil

September 8th, 2016

The countertops and product displays are all composed of the same bricks, and paired with sisal fibre on the walls to further enhance their specific decorative appearance.

Popolamama by Metaphor Interior, Jakarta – Indonesia

August 12th, 2016

The design was started off by exploring the idea of industrial chic combined with Italian tasted. Blending these 2 ideas, we came out with the use of the raw materials such as metal, brick and concrete.

Eastern Kopi TM by Metaphor Interior, Jakarta – Indonesia

June 12th, 2016

As we can see from the wall decorations and the materials that we used was made from timber panel, old brick and concrete finish,and also rustique metal.