Posts Tagged ‘workspaces’

TU Delft office by Fokkema & Partners, Delft – Netherlands

May 20th, 2018

The usable floorspace is optimized and the design is flexible, as needs of the users might change in the future. During design the various workgroups of the faculty were frequently involved to help them make the transition to the new building and a new work environment. Graphics in the meeting rooms, the labs and in the green moss wall portray the fascinations of the departments.

Espace CDPQ Offices by Lemay, Montreal – Canada

May 8th, 2018

A vertical, wood-panelled element connects the two levels in an organic fashion. Its central placement evokes a tree whose vast canopy shelters the laneway. The lustrous finish of this white canopy diffuses daylight, while artificial lighting is deployed like clotheslines across an alleyway. The fixtures follow the lines of the ceiling, which itself is designed to look like an inverted landscape.

Terratinta Ceramiche headquarter & showroom by Enrico Bergamini, Modena – Italy

April 20th, 2018

The wooden elements improve the ambient acoustic performances. They are easily removable, making the workspaces and the shared areas more adaptable in time. The furnishings are an essential part of the entire design. They are custom elements designed to improve the relations among users. The big desks in the open spaces, for example, allow the users to work together keeping the independence of every workstation.

Slack Toronto Office by Dubbeldam Architecture + Design, Toronto – Canada

April 16th, 2018

Throughout, vibrantly colored acoustic wall paneling matches textured carpeting and distinctive furniture pieces. The angular light fixtures appear to thread through the ceiling, knitting workspaces, and meeting rooms together. The large communal cafe picks up on the linear theme again with its white and wood diagonal slat finish.

BW Offices by KKS, London – UK

April 3rd, 2018

Upholding and reflecting BW’s brand and core values was an essential part of the design created by KKS, threading this through the entire interior architecture in a subtle integrated manner, deviating from the obvious and simplistic application of color.

Oliver James Associates Office by Penketh Group, Manchester – UK

March 12th, 2018

Small clusters of seating and desks allowed for people to work as a group without disrupting the rest of the office. This allows for collaboration and discussion among staff without hampering the productivity of other team members.

SGS offices by Johnson Chou, Toronto – Canada

February 27th, 2018

Inspired by the materiality of tea filters and the Client’s packaging design, the intention was to create metaphoric spaces evocative of corrugated packaging with forms and spaces constructed of metal mesh suggestive of tea filters that enclose, shape and articulate.

Turn 10 Studios Office by B+H Architects, Redmond – Washington

February 8th, 2018

When Turn 10 outgrew their physical surroundings and needed to move, the desire was to create a new space that expressed their creative culture and set the tone for the next generation of racing games, while being flexible enough to allow the team to customize spaces based on the ever-changing product cycle.

VANS Headquarters by Rapt Studio, Costa Mesa – California

January 24th, 2018

Designed with workspaces for creative self-expression and ‘Off the Wall’ culture, the headquarters was made to embody the company’s evolution. As Vans’ longstanding design partner, Rapt Studio created the office to celebrate the four pillars of the Vans brand – Art, Music, Action Sports, and Street Culture and Fashion.

IIFL Office, Wealth and Asset Management by Zyeta Studios, Pune – India

October 18th, 2017

In order to create a group of workspaces which follows the office hierarchy, the enclosed spaces were designed along the existing solid wall of the entire office by breaking the opaqueness by the partitions. It’s the references to repetitive patterns in these spaces reappearing.

Venable Office by Alliance Architecture, Washington D.C.

October 13th, 2017

Clear glass walls, open interior staircases, and flexible workspaces reflect the culture of collaboration, teamwork, and open communication between staff and attorneys.

Fox Rothschild Offices by Francis Cauffman, Miami – Florida

September 2nd, 2017

The design team right-sized and re-imagined the law firm’s previous workspaces, responding to firm-wide directives calling for a collaborative and flexible work environment. The designers also increased glazing to full height within public areas, maximizing the open light concept and bringing scenic views of the Bay into the core. For visual impact, they intensified the use of texture on the interior’s horizontal and vertical fields and amplified the color scheme while respecting the nature of the firm’s work and client base.

Argonaut Office by Huntsman Architectural Group, San Francisco – California

August 30th, 2017

With creativity as its driving force, Argonaut’s new headquarters needed to embody the same spirit and soul embedded in its creative process. Such a space was found in a former music venue, the historic Avalon Ballroom, which during San Francisco’s famous late 60’s counter-culture, hosted legendary music performers, including The Grateful Dead, The Doors, and Janis Joplin.

Nordea HQ offices by Zinc, Oslo – Norway

August 18th, 2017


There are no offices or permanent seats, but plenty of places to perform various tasks. Work areas on all floors are designed unified, to provide flexibility.

ADCO Constructions Offices by Woods Bagot, Melbourne – Australia

July 31st, 2017

Form and massing studies led to the creation of a unique screening element. Offering a new perspective to materiality, the brick motif was crafted in timber used in repetition with an application traditionally reserved for brick. The feature wall produced demarcates the space while allowing sightlines to be maintained throughout.

TSH Collab office by Ninetynine, Amsterdam – The Netherlands

July 21st, 2017

Two blue-green-painted pavilions consisting of two closed offices and a mezzanine level on top are located at the short sides of this lowered area. A long wall cladded with anthracite felt is the second organising element in the space.

Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery.

WeWork Tower 535 by NCDA, Hong Kong

June 7th, 2017

A pantry inspired by the traditional street kiosks, curved bar counter with wooden overhang inspired by the Ferry terminal, custom-designed sofas are a nod to the Star Ferry’s signature seating, bespoke lighting further evokes Hong Kong’s familiar street signage, trams and florescent lights.

Interactive installation by Studio O+A at Salone del Mobile, Milan – Italy

May 25th, 2017

Visitors were attracted to the stand by the new workplace scenarios presented to them, whether to try-out the wearable office accessories and portable furniture or to don a virtual reality headset and take a peek into the future of the office.

Autodesk Office by White Arkitekter, Stockholm – Sweden

April 27th, 2017

Autodesk’s employees stepping into the new offices in an old industrial building are met by a playful and social workplace that also offers space for focused work.