Posts Tagged ‘white walls’

Avenue Road showroom by Abraham Chan, Vancouver – Canada

May 9th, 2018

Chan and Avenue Road first cleaned up the Toronto space by covering brickwork and mechanical systems, and painting all the walls white. Existing rough wooden beams and columns are left exposed as a contrast to this neutral backdrop, with a series of other industrial-style metalwork providing a reference to the history of the space.

Antidote flagship store by Atelier de Yavorsky, Miami – Florida

April 30th, 2018

The interior combines industrial materials with a sophisticated palette of pink, green, blue and yellow. A thick pale-pink stripe surges down the centre of the concrete floor, topped by assemblages of geometrically shaped fixtures that elevate the products with colour.

Paul Smith boutique, Berlin – Germany

April 2nd, 2018

In the front room, intentionally untreated walls are covered in framed artworks and memorabilia, and form the bohemian backdrop of the merchandise, while the backroom features pristine white walls.

ABN AMRO Clearing Offices by BOX Studios, Chicago – Illinois

March 16th, 2018

Wood-wrapped, back-lit elevator surrounds add a bit of elegance into the space at the entrance lobby. These elements of warmth parallel a custom-designed feature wall with wood reveals in the reception area that resonates with the company logo and signage.

Substantial HQ by goCstudio, Seattle – Washington

March 14th, 2018

The existing hardwood roof decking, exposed beams and brick are highlighted through the simple and clear palette of materials that are applied to the new spaces in the center of the plan. A large new skylight effectively drops natural light into the deep plan and provides a focal point for interaction between employees, clients and visitors alike.

David Marc by Sestini & Corti, Rome – Italy

February 27th, 2018

The white walls and ceilings, together with the grey floor, enhance the 9 meter length furniture made of oak and leather handles. The 30 glass thecas on the walls, together with the exhibitor furniture in the centre of the ambience, are created to enhance the beauty and design of the glasses and protect them from the hundreds of daily visitors.

Digital Media Company Headquarter by Olson Kundig , New York City

October 12th, 2017

Very little of the building’s original structure is covered up. Overhead ductwork is left exposed, original steel columns protrude from new walls and original brick walls remain visible, revealing the building’s historic underpinnings while offering functional work and performance space to employees and guests.

Hermès store opening, Copenhagen

September 11th, 2017



Upon entering the store, shoppers come across the brand’s mosaic ex-libris, followed by a lofty, open-plan retail space that’s defined by natural blond wood, pristine white walls and back walls in a contrasting prussian blue shade. The main retail space is furnished with custom-made pieces in cherry wood, while floor-to-ceiling wooden frames, decorated with Hermès’ renowned silks, serve as partitions and add a sense of intimacy to the setting.

Paperless Post headquarters by +ADD, New York City

March 17th, 2017

Paperless Post wanted to prioritise openness for their new office, so exposed workstations take up the east and west wings to take advantage of natural light.

Carl Hansen & Son showroom, New York

February 7th, 2017

The 7,659-square-foot (703-square-metre) floor plate is naturally divided into different areas by the building’s structural grid, which the team used to delineate separating black-framed glass walls and doors. These glazed partitions create rooms within the otherwise open plan, but allow the natural light entering from two sides to permeate.

Guangxi Silkgarden Resort and Spa by Shenzhen Rongor Design & Consultant Co, Guangxi – China

January 17th, 2017

Silkgarden Resort and Spa, is situated at this pastoral scene, which is described with the verse “Fairy water falls on earth, and beautiful scenery is looming in the mist.

Dental clinic by Studio Prototype, Ortho Wijchen – The Netherlands

January 7th, 2017

Angled white walls with large expanses of glazing frame vistas of the district and the surrounding landscape. The space is topped with a high roof made from aluminium profiled sheets that creates a spacious interior. To bring plenty of light inside, the architects inserted the skylight above a hallway in the centre of the space, bridging the ridge of the roof.

Wet Seal offices by LPA, Irvine – California

July 17th, 2016

Upon entering the lobby filled with natural daylight, visitors will feel Wet Seal’s level of quality and simple style statement through the use of materials, furnishings, lighting and displays. Transparency is immediately apparent in the facility with the visibility of client meeting rooms that open into the bright and airy lobby space.

Comme des Garçons store, Bangkok – Thailand

June 28th, 2016

The only decorative element are bold black dots, a signature graphic of the popular pocket Comme des Garçons line, can be found on specific furnishings and specific wall sections.

Denham store, Hamburg – Germany

June 24th, 2016

Vintage brass-handled tailor’s scissors, a fixture of the brand’s retail aesthetic, have been hand-modified to create garment displays, and furniture pieces have been clad in reclaimed american measuring sticks, pieced into a bespoke marquetry pattern.

The Fulmer Group Offices by Fitzsimmons Architects, Oklahoma City – Oklahoma

June 12th, 2016

Vaulted ceilings, clean white walls, and tactile texture combinations of glass, stone, and wood immerse visitors into an understandable yet very modern office interior.

Del Amo Fashion Center by 5+design, Torrance – California

May 30th, 2016

Warm wooden benches sectioned off by glass panels and colorful, movable furniture allow guests to interact with the design and create a unique personal space.

Innova Offices by MAD Architects, Moscow – Russia

May 15th, 2016

The idea of a non-standard interior was realized in the “broken” design of the central part of the building and recreational areas. The central staircase enhances the effect by breaking the geometry in the vertical plane.

The Office Group flexible work space by Shed., London – UK

April 26th, 2016

Dividing the site into component parts allowed each to have a signature palette of colours and finishes. Lounge, Workroom and Meeting Room spaces pop with their own energising colour, in pastel peach, mint and yellow, while circulation spaces allow a respite in monochrome.

Magna office by Spector Group, New York City

April 22nd, 2016

Spector Group created a light well and opened up the floor between the two levels, maintaining a visual link between the two floors. A perimeter of glass walls gives 360-degree views of Manhattan.