Posts Tagged ‘sunlight’

Studio In2 office, Taipei City – Taiwan

May 23rd, 2018

By whitewashing the old wall, the mottled ceramic tiles and red brick walls are given a fresh face. This reminds users of the caring, respectful, and lasting relationship that they share with the old building.

ONE teahouse by Minax Architects, Shanghai – China

May 14th, 2018

The round window facing the street and the rectangular entrance door which looks out over a garden have a mysterious meaning which is relieved by ancient chinese saying — ‘a circle has a tendency of auto-rotating, and a square has a tendency of stability.’

Sai Gon Thuong Mai Hotel by H2 Arch, Vinh – Vietnam

April 30th, 2018

So the wood product is also made with a large amount involving many joinery shops waste lots of wood slab. That made the concept of using small wooden pillars be born. We collected the wood slab, planned and rolled them into many small wooden pillars with same size combining with iron frames to set some kinds of the module.

Gloria JD R&D Center by feeling Design, Guangzhou – China

April 23rd, 2018

The lighting was cut in an angle of 45°, and now it connects each functional space and extends to the vertical surfaces, and the shadow which seems to be projected from the ceiling in discussion area is a kind of such extension. As a core of the design, the ceiling has gray and white colors.

BOX100 office by Yiduan Shanghai Interior Design, Nanchang – China

April 22nd, 2018

The rectangular desks are randomly placed in the space, some are scattered in the office, and some are piled up in the meeting area. They seem like modular matchboxes that can be assembled freely, which change the stereotyped impression of a rigid office. The irregular black and the original wood color of the table are matched with each other very well, and the steel grids not only filter the dazzling sunlight, but also the impetuousness, and only leave behind the deep and endless inspiration and wisdom.

Three Gorges RV Park by Fan Life, Hubei – China

April 21st, 2018

Some cabins are like the Thai silk of southeast Asia, while being green inside and outside which presents a feeling of wooded uninhabited island, the wood material used conveys a sense of belonging. For cabin of American country style, the light color wood flooring and ceiling presents together with the fabric sofa a cozy and free atmosphere. Cabin of rainforest style presents a Movie Set, a short-journey-like space that belongs to explorers.

House of Ginseng by SML & THE CORNERZ, Yeongju – South Korea

April 10th, 2018

When you enter the promotion hall lobby, a logo to symbolize Punggi Ginseng, precisely polished, emits light, while the pure-white wall on the background flows into the indoor space. The two sides of the curve type indoor space correspond to different languages centering around the middle passage and continue from the entrance to the opposite end.

Anti-pavilion installation by Other Architects & Retallack Thompson, Melbourne – Australia

April 3rd, 2018

Other Architects and Retallack Thompson designed a site-specific installation in the sculpture garden at the National Gallery of Victoria in Melbourne for their inaugural NGV Triennial; an exhibition of international, contemporary art and design. Their concept? An “anti-pavilion.”

Gucci headquarters by Piuarch, Milan – Italy

February 26th, 2018

The large plaza, surrounded by exposed brick fronts, is livened up by carefully positioned trees, while a thick wood of lime trees gives the project a distinctly ‘green’ feel, focusing on sustainable design.

Shenzhen ZhongJing Financial Innovation Center by PleasantHouse Design

October 23rd, 2017

PleasantHouse design team intends to create for businesses a simple, elegant and stylish office environment, where people involved feel refreshed and released from all stress amid the purely balanced atmosphere, enjoying pleasure even in work.

Mercedes-Benz Thailand Headquarters by pbm, Bangkok – Thailand

June 6th, 2017

Above this space, we placed the symbolic with imported shining crystal chandelier to enhance our concept of the star and bring fabulous lighting to the property. Along the corridor, we intentionally place lighting in different size and difference direction to mimic the star in the sky.

Aesop store by CASE-REAL, Sapporo – Japan

February 6th, 2017

For the display shelves and other fixtures where function is needed we will use vibration finish stainless steel which incorporates with the grey color of soft stone well. We aimed to portray the man made artifacts co-existing with the harsh side of nature, also considering the entire store atmosphere a single saucer to catch all the products shown.

Hui Origin of Everything installation by C.DD, Foshan – China

January 9th, 2017

Visitors could come into this space alone through a narrow entrance, walk slowly and circle the space with the playing of background music which has a sense of ritual. While looking through the gaps between the bamboos, semi-finished Chinese Southern lion and Chinese leather drum placed in the centre could be seen; it is like a journey from outside to inside of both your inner self and the environment.

Polak Building by Paul de Ruiter Architects, Rotterdam – Netherlands

January 4th, 2017

The outfitting is playful and unconventional. The strip of wood separating the meeting area near the atrium from the walking routes is multifunctional. Along its length, this structure transitions from being part of the floor, to convenient seating, and even into functional work desks.

Office block by Bernardes Arquitetura, Rio de Janeiro – Brazil

September 8th, 2016

The perforated aluminium exterior is the most dominant of the three layers. During daylight hours it is only possible to see through it at close range, but it becomes transparent by night when lights shine through from inside.

Vodafone lobby by IO Studio, Prague – Czech Republic

July 8th, 2016

The sun shines through the irregular structure of fine wooden branches and it gives interesting interior lighting effect. The contrast of light and shadows cast on the individual elements of the interior sort of natural projection, which varies throughout the day with movement of the sun.

Dehesa Santa Maria restaurant by Dear Design, Barcelona – Spain

July 3rd, 2016

The first idea was to “recreate” the feeling of being in a pasture; through a play of light and shadows generated by a space which envelopes the visitor. The abstraction of this idea is finally embodied in a structural skin of wooden slats, which define the space while giving it a cozy feeling.

Eka Karya by Metaphor Interior, Jakarta – Indonesia

March 23rd, 2016

The focal point is on the costumed gold tone hanging lamps that also brings out a luxurious detail for the shop.

Ovolo Woolloomooloo hotel by HASSELL, Sydney – Australia

March 9th, 2016

Pockets of sunlight and tree-filled spaces within the pavilions encourage a variety of uses, which entices people to visit and linger.

Titan Eyeplus eyewear store by Foley Designs, Bangalore – India

February 29th, 2016

This new brand personality flows seamlessly into the space as well, with its colors, tints, collaterals, tone of voice and imagery.