Posts Tagged ‘structure’

Euronet office by The Design Group, Warsaw – Poland

May 22nd, 2018

In social zones, a combination of home atmosphere and minimalist modernity prevails. Owing to using natural materials, such as veneer or a green wall, the interior is taking on a friendly character.

Orange Octopus by ALPHA RKD & LOVA, Kempten – Germany

May 11th, 2018

The interior design also reflects this: sturdy reclaimed wood in the counter cover is vis-à-vis the cement tile, which emphasizes the position of the counter. Small subtleties, such as the special production of lighting above the counter in the industry look, give the concept the desired refinement.

Ward with V dots by B+P Architects, New Taipei City – Taiwan

April 28th, 2018

The features of the ward room space were kept through the white box and black V placed in the old ward rooms. The space is split into two areas, one is the bean product factory and the other is restaurant. The white box is the factory and a set of black V framework builds up a new space. People may see through the V and box to observe the production status in the white box. And the V can separate the seats in the restaurant from the service area.

UOOYAA office by XCoD (X&Collective Design), Shanghai – China

April 19th, 2018

In order to echo the working space and conference area on the ground floor, we opened several holes on the second floor, and connected the two floors with some plants and leaves. We also put up some gathering areas around the plants for people to meet and chat. The greeneries are like vertical extensions, penetrating in the two layers of space, inviting sun beams from the upper floor to the ground.

Future Space by Peter Pichler, Milan – Italy

April 18th, 2018

The pavilion is formed of three curving walls, which are arranged together to form a pyramid-like enclosure. Each wall comprises a lattice of standard wooden beams, stacked at right angles to one another. The beams vary in length and also decrease in size towards the top, which gives the structure its curving geometries.

Hairdressing Salon by OBJECTO, Lisbon – Portugal

April 16th, 2018

The first and the shorter one is the waiting area, surrounded by a translucent white curtain that separates it from the cutting area. The highest ceiling area is characterized by a golden cylinder with a black velvet curtain/door, nuclear structure where the hair washing function is performed.

Yaposhka restaurant by Canape, Kharkiv – Ukraine

April 10th, 2018

The main space-forming element was the skeleton — a key element of Japanese aesthetics. The help of the whole factory was needed for its manufacture, and the total length of the pipes of the whole structure was almost five kilometers. In contrast to brutal, “street” materials such as brick and concrete, all furniture in the interior is smooth, tactile and made of natural materials — wood and plywood.

The Yays – Crane Apartment by Edward van Vliet, Amsterdam – Netherlands

April 7th, 2018

As the crane has been out of commission for so many years, with its fate uncertain, this project deserves applause for its reuse of such an unorthodox space. At the hotel’s opening ceremony, the last crane operator, commented on how happy he was to see the old structure get a ‘new life.’

ARIA Restaurant by Bettis Tarazi, Panama City – Panama

March 21st, 2018

The main focus point of the project was the terrace. We doubled its size and height and integrated it within the space outside creating a European style square thanks to its patterned design of cobblestones. We tried to recycle the biggest part of the structure and materials, but without letting it sacrifice the final result.

Issey Miyake store by Naoto Fukusawa, Kyoto – Japan

March 20th, 2018

The interior of the storied premises has been created by designer and longtime collaborator Naoto Fukusawa, and is inspired by the classic japanese sumi or ink colour. The retail setting is simple and understated, balancing the structure’s original elements with subtle modern interventions that allow the colourful merchandise to pop across two floors.

Dian Dian Yipin Cha Chaan Teng tea restaurant by Golucci International Design, Beijing – China

March 14th, 2018

White, terrazzo and brass are key materials in the interior space. Concise white sets off the structure of brass tube, terrazzo material extended from the ground to the wall waist line. There are curved arc terrazzo on both sides of the entrance, as if both hands stretched out to welcome customers.

Flight Club sneaker store by Slade Architecture, Los Angeles – California

March 1st, 2018

The store’s interior is simple with clean lines and a restrained material palette, putting the spotlight on the shoes. The changing materiality of the different display areas focuses the space on shoes that are especially noteworthy. The only furnishing in the space is a custom bench that incorporates angle try-on mirrors.

Fish trap house installation by Cheng-Tsung Feng, Sun Moon lake – Taiwan

December 6th, 2017

His latest installation – fish trap house – sees the construction of a bamboo river fishing trap on Sun Moon lake, using the skill embodied in indigenous craft, but instead of capturing fish this intricately built construction does better to capture people’s attention.

Flexible plywood “Shop-in-Shop” interior for Herman Miller by PRODUCE Workshop, Singapore

November 22nd, 2017

Encircling the space is a 20-meter arched structure that, from a distance, gives the appearance of tufted fabric pulled taught over a frame. But in fact, this structure is built from a plywood “skin” that designer Pan Yicheng of PRODUCE Workshop has dubbed “fabricwood.”

“Minima | Maxima” installation by Marc Fornes, Astana – Kazakhstan

September 14th, 2017

The project was commissioned for World Expo 2017, an event which showcases architectural and engineering innovations. The structure will remain a permanent installation that incites curiosity and engagement on the site.

Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery.

The Chocolate Factory by party/space/design, Hua Hin – Thailand

July 12th, 2017

Using the creamy white colour which make the place bright and clean to emphasize its bronze details of pipes and lamps. These decorations were represented chocolate, which is hiding the classical elegance together with products in the shop.

Karavaevi Brothers Cafe by V12, Moscow – Russia

July 3rd, 2017

The polycarbonate partition functionally divides the space into a visitor area and an open kitchen space. Cafe has two entrances: from the street and from the store, being thus a passageway. Architects moved street entrance, and inner entry was expanded for the distribution of flows of people and maximum amount of seats near the windows.

STECCA family seating by Alban Le Henry for Colos

June 30th, 2017

The collection has been reproduced, in this case, with a new material, aluminum: used to make the product suitable for outdoor environment and, its lightness feeling with the variety of colors available, makes it perfect for interior spaces.

Lady N fashion boutique by Sio – Concepts, Ho Chi Minh City – Vietnam

June 19th, 2017

Our solution to create a deeper space for this 82 square meters project and its special pole structure is choosing denim blue as the main tone for fitting area at the end and metallic gold to highlights cashier counter, logo and custom-design objects. Finally, the play of 3D wall behind the counter and the entire look in front will impress the customer from the first sight.