Posts Tagged ‘spatial’

Seesaw Coffee by nota architects, Suzhou – China

June 20th, 2018

The landscape outside the glass curtain wall is borrowed in as parts of the “borrowing scenery” (jiejinng), which extends the garden imagery to a greater perception. Piling stones (dieshi), is also deconstructed here and recomposed by cement fibre boards to perform as a sales rack. Plant species are selected per the spatial atmosphere and indoor living conditions, gently lit by customized outdoor-feel landscape lighting.

Pujol restaurant by JSa, Mexico City – Mexico

May 23rd, 2018

We found opportunities in the pre-existences, adapted them and integrated them by enlarging light inputs, eliminating physical barriers that isolated spaces from each other, and removing false ceilings to reinforce the horizontal character of the project, increasing height in some parts and lowering it in others.

Green Box by Muxin Studio, Shanghai – China

May 21st, 2018

First, we define the identity of the two elements through the difference of materials: the original color of wood constitutes the main tone of the rest space, and the white paint and veneer are a symbol of the symbol of the working space. Therefore, the tension and interpenetration of the two spatial characteristics are most intuitively manifested in the connection and collocation between material and tonal.

De Petrus Library, Museum and Community Center by Molenaar&Bol&vanDillen Architects, Vught – The Netherlands

April 18th, 2018

All functions are blended into a large open space which is open to the public. The most striking element is the mezzanine floor. This distinctive element gives the church a new look fitting for its new function. The 500 m2 (5380 sq ft) floor accommodates additional functions such as a study area and meeting rooms.

‘De poort van Borne’ Healthcare Center by Reitsema & partners architecten, Borne – The Netherlands

March 23rd, 2018

The new interior facades surrounding the court harmonise with the church’s existing spatial rhythm. Plastered entirely in white, they do not distract the eye from the original architecture. The result is a peaceful visual effect with a timeless character. This is enhanced by a screed floor and light brass-coloured window frames.

Thick Research & Exhibition by Spinagu, Los Angeles – California

March 12th, 2018

Thickness is a constructive problem as much as it is a representational one. In our present day standards of construction, thickness has become synonymous with material offset due to the predominance of sheet material, as opposite to stereotomy, in which thickness is derived from subtraction and removal of mass.

Vertical Line Garden by Julia Jamrozik & Coryn Kempster, Québec – Canada

July 17th, 2017

The installation creates a fluid space which responds to its environmental conditions and changes dramatically with the intensity of light and wind.

Jayant Group LLP Headquarters by Worksmith, Pune – India

June 6th, 2017

The spatial planning was done based of two strong philosophies; hierarchy and transparency. The floorplan was divided into two well defined areas based on access by the partners and the staff.

bw LIVE office by Studio Alexander Fehre, Munich – Germany

May 12th, 2017

In line with the desired simplicity of the overall spatial impression, both floor and ceiling are in the most part dedicated to function. Only the central workplace island has an underlay of carpeting to distinguish this area as a distinct unit.

Designplus stand at the EuroShop 2017, Düsseldorf – Germany

April 3rd, 2017

For instance the inner circle comprised of a rotating platform conjures up architecturally surprising changes of perspective and up to 36 different room combinations. With the movement textual statements also change in every theme room and communicate the flexibility and variety of Designplus’s service portfolio.

Change Vacation Hotel by Co-Direction Interior Design, Dali – China

December 19th, 2016

The simple and clean guestrooms, the tea room of primitive simplicity, Change Vacation Hotel shows a different beauty in this hustle and bustle world everywhere. Here, you can sit in the yard and enjoy the view of Cangshan mountain in a trance.

Public Library of Constitucion by Sebastian Irarrazaval, Constitucion – Chile

December 5th, 2016

Thin wooden planks create a louvered system that covers the sky lit pitched roofs, filtering and controlling direct light so as not to disturb the readers inside. Custom made furniture serves multi-purpose functions, offering various seating arrangements, tables, and shelving in one fixture.

Silk Road Tea boutique by Cutler, Vancouver – Canada

November 28th, 2016

Less is more with plenty of space to breathe for the overall feel of this store concept and the journey is touched and smelled in this project’s spatial setting.

Muxin design and research studio, Shanghai – China

November 18th, 2016

The ‘bridge’ on the upper floor provides a focus of perspective, it also forms another ‘secret garden’ besides the bamboos on the ground floor.

Saks department store by Found, New York City

September 19th, 2016

The rotunda draws daylight into the building, as well as providing an eye-catching view of the kinetic street spectacle outside. A cylindrical marble tower within the rotunda houses the escalator, while the journey upwards leads into a stepped ‘amphitheater’ populated with mannequins.