Posts Tagged ‘shanghai’

Shanghai Jing’an House T2-115, T2-135, Zhabei District / Shanghai – China

February 4th, 2018

The dominant tone of master bedroom is the calm brown and gray color, and the texture of furniture is a mixture of gold, wood, knitting wool and leather. Matched with the abstract carpet, it achieved a harmonious sense of depth.

Nong Studio office, Shanghai – China

January 25th, 2018

In terms of texture, in addition to the hundred-year wood structure, modern materials such as brass, glass, marble and stainless steel are applied, thus realizing an inter-dialogue between history and modernity.

UOOYAA Office by X&Collective Design, Shanghai – China

January 23rd, 2018

The venue used to be a warehouse of a former space factory. We kept the original structure of the warehouse, made only simple amendment and renovation to the original ceilings.

My Dream Wedding Boutique by Nong Studio, Shanghai – China

January 15th, 2018

We prepared a “secret garden” for young girls to make the wedding gown shop become the place where young girls’ dreams are hidden. In order to create the conception of unexpectedly entering a time and space, we use materials to invert the interior and exterior spaces.

DOE Store by B.L.U.E. Architecture Studio, Shanghai – China

January 9th, 2018

Based on the Street Culture branding of DOE, the design of the store introduces the concept of street and city. As the store opens up to the street, bringing in urban landscape, the boundary between inside and outside is dissolved.

Hauser & Wirth Pop-up Bookshop by dongqi Architects, Shanghai – China

January 5th, 2018

The pavilion is assembled in the 3-story-high space facing the main entrance to communicate the ethos of Hauser & Wirth by showcasing H&W publications, selected artist products and the story of the Hauser & Wirth gallery and farm in Somerset, England.

Lu Ming Tang boutique store by Design Overlay, Shanghai – China

January 4th, 2018

The boutique store follows the same principle of the flagship store: a modern interpretation of Louis XVI style furniture with a nature touch of tea leafs. The visual merchandising took references from a real tea room by displaying product inside a glass container with cover just as desserts and tea leafs.

HEMA restaurant by The Swimming Pool Studio, Shanghai – China

December 27th, 2017

The inspiration came from the busy seafood market during the fishing season. For the materials, we used some bamboo, red sandstone tile and handmade ceramic tiles and other rich materials, to create a restaurant with the feeling of warm, lively and relax atmosphere.

Cordis hotel by LTW Designworks, Hongqiao / Shanghai – China

December 25th, 2017

The hotel guestrooms exude a subtle yet sophisticated simplicity. Rooms and suites feature bespoke furniture and fittings in muted tones of white and grey.

Sir Ovenn Bakery by Shark&Shark, Shanghai – China

December 12th, 2017

Jumping triangles on counter and flooring are cut from black square tiles. Halos from hairline finish brass gives a warm and savoury ambience to the space.

V&M Showroom by Shark&Shark, Shanghai – China

December 11th, 2017

Copper sheets are laser cut in a pattern that allows freeform rebuild, and connected into larger piece by rivets. The final sheet simulates a solidified moment of fabric movement, playing as background wall at the entrance, with brass rivets composing brand logo at the center.

Children Education Center by Taipei Base Design Center, Pudong / Shanghai – China

November 22nd, 2017

To meet children’s need for a complete and reasonable knowledge system and compensate for the existing kindergartens and traditional nursery education, Children Education Center adopts the basic STEAM concept and selects fifteen international elite courses to encourage children’s development and progress in science, technology, engineering, art, and math, making up for Chinese nursery education.

Longxiaobao restaurant in Sun Moon Light Center by Lukstudio, Shanghai – China

November 20th, 2017

The new restaurant in the Sun Moon Light Center reflects its other Shanghai location with an abstract interpretation of a noodle rack: a dynamic grid of steel bars that defines its ethereal presence.

Historic site transformed into luxury hotel by BLINK Design Group, Shanghai – China

November 13th, 2017

Created by Jaya Interior Design and completed by BLINK Design Group, who recently acquired the Jaya interiors team, the directive was to create an ultra-luxury property while preserving the architectural heritage and character of the historic site.

Yo’Hood trade-fair stand by Linehouse, Shanghai – China

November 10th, 2017

The timber structure employs a natural material in a gravity-defying linear pattern, with mirror-clad vertical columns camouflaging the support system and creating the illusion of transparency and levity. At the same time, one side of the timber slats are painted in a gradation of hues which are only revealed as the viewer’s perspective revolves around the structure.

The Cut Rooftop, a cocktail bar/restaurant by NE-ON, Shanghai – China

November 10th, 2017

This new restaurant & cocktail bar is a space where time stops: a glass box in the craziness of Shanghai. It is a connection between the past and the future of the megalopole: we observe the city from high, but we are actors of what happens down there.

Maison Papillon restaurant by NE-ON, Shanghai – China

November 9th, 2017

The space has been designed to combine classic French touches with a contemporary atmosphere. The selection of the materials was very important in order to create a warm and cosy atmosphere: we mixed wood floor, carpet, brass and mirrors.

Asia Financial Centre Premium Business Lounge by Spacemen, Shanghai – China

October 30th, 2017

In a clean palette of whites corian and stone, light was used to illuminate and accentuate the sleek edges and geometric volumes of the space to seemingly allow the walls, ceiling, reception and conference rooms to ‘Float’.

Gold 800 Experience Centre by Spacemen, Shanghai – China

October 26th, 2017

A rich palette of brass metal strips and white volakas marble line the entrance foyer and stretch the entire corridor to the members only lounge area. ‘Where culture embraces the future’, was the approach we adopted to showcase the brands vast portfolio of luxury services and and endless number of limited edition products available to their members.

KO by Basebody by dongqi Architects, Shanghai – China

October 20th, 2017

KO by Basebody by dongqi Architects, Shanghai – China