Posts Tagged ‘roof’

Goodstën Creamery by Hitzig Militello Arquitectos, Buenos Aires – Argentina

March 12th, 2018

We created a compositional system of triangles and faceted surfaces which can be seen in various elements particularly designed. From the openings in the building in the production zone, to the annex roof allowing the light to be sifted.

Hof van Duivenvoorde visitors center by 70F architecture, Voorschoten – Netherlands

March 7th, 2018

Some of the fixed windows continue up and over the roof-ridge into the back roof plane, towards the monumental garden wall. The building is an example of modern architecture, fitting seamlessly in its 13th-century surroundings defined by the castle

Lavina Mall by AVG, Kiev – Ukraine

February 28th, 2018

Texton Foiltec is a transparent cladding consisting of plastic cushions filled with air. It was chosen because of its durableness, strength, lightness and ability to manage the light inside the building – to protect from the natural light when it is too sunny and to create the artificial blackout.

Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery.

Norman Foster Foundation’s courtyard pavilion, Madrid – Spain

June 23rd, 2017

The Norman Foster Foundation’s new building is topped with a roof shaped like the wing of an aircraft, a gesture that resolves the site’s irregular geometry. The roof is supported by a hidden steel structure cantilevered over the structural glass façade, resulting in a ceiling that appears to levitate above visitors’ heads.

Fosun Foundation cultural centre by Foster + Partners and Heatherwick Studio,Shanghai – China

June 12th, 2017

Inspired by traditional Chinese theatres, the three-storey building features a curtain-like facade of bronze tubes. These tubes hang in three layers, creating semi-transparent screens in front of windows and balconies.

Sculpture installation by Adrián Villar Rojas on the roof of the Metropolitan Museum of Art, New York

April 18th, 2017

Most of the installation revolves around a series of all-white dining tables, arranged in diagonal lines across the museum’s Iris and B Gerald Cantor Roof Garden – which boasts panoramic views of Central Park and the Manhattan skyline.

Estoril Praia FC Clube 39 by Yaroslav Galant, Estoril – Portugal

March 24th, 2017


The new dynamic structure has been constructed on a roof of an already existing building. “Clube 39” includes offices and the universal transformable space, which joins restaurant, training center, conference hall, museum and open terrace facing training fields.

Chadstone mall renewal, Melbourne – Australia

February 8th, 2017

At a cost of Aud 140 million the expansion has focused on the so-called West Mall, and aims to cement its current stature as the leading mall Down Under by adding units for 100 new retailers, including a brand new luxury section that has managed to attract twelve luxury brands such as Valentino, Céline, Prada, Dior Homme and Chanel, in addition to an abundance of additional hospitality and leisure tenants.

Room on the Roof Gallery by Sabine Marcelis, Amsterdam – Netherlands

January 26th, 2017

The so-called Room on the Roof, a gallery space situated in the tower of the department store’s flagship in Amsterdam, features a rotating program of exhibitions, performances, installations, and artworks in other forms by international artists in collab with the city’s renowned Rijksmuseum.

Yakiniku Master restaurant by Golucci International Design, Shanghai – China

January 23rd, 2017

Radial branches often reminiscent of relationship tree branches using this image, reflecting the state of human communication, through the branches of the conversion into a table layout, desktop and on the roof, creating a small village like settlements in special dining experience.

Hall within the Cloud by Office PROJECT, Beijing – China

December 28th, 2016

Through the corner of room export, people enter from one room to another, through the open of every corner, form a visual corridors through buildings.

Cultural centre by Héctor Fernández Elorza and Manuel Fernández Ramírez, Jarandilla – Spain

December 19th, 2016

The white boards are slightly raised on one side, to sit on top of a stone wall that belongs to the promontory the village has grown around. This stone also remains visible around the edge on the floor of the space, while granite tiles cover the rest.

Taiwanese Cuisine & Champagne at Fujin Tree by JSC design studio, Taipei – Taiwan

November 1st, 2016

The bold, colorful, and faintly stained concrete wall complements the environment and arouses shared childhood memories as if every stain on the wall is telling a different story.

CHORAITIS dry nut store by Lefteris Tsikandilakis, Heraklion Crete – Greece

August 18th, 2016

The shelves that are used to display and promote the products have been positioned in the periphery of the store, in a way that is convenient for the customers to spot effectively the product that they seek.

Honey Lulla Hair and Makeup Academy by NUDES, Mumbai – India

August 17th, 2016

The Honey Lulla Hair and Makeup Academy features the diamond crusted panels in order to mirror the immediate environment and to bring attention to the glittering salon.

Petropoulou Agapi pharmacy by Lefteris Tsikandilakis, Gerani Rethimno – Greece

August 4th, 2016

The finest addition to this study was the plainly colourful illumination which embraced the stone dome roof and combined with the backlights on the product shelves induced a calm, old world scholarly atmosphere.

Silicon Valley Staffing Group Offices by Kava Massih Architects, Oakland – California

July 22nd, 2016

To open up the interior, we removed the dropped ceiling to expose the existing roof joists, and added skylights to bring in natural light. Curved and angled walls below the joists create a sense of movement and expansion when walking along the hallway.

Summer house at Serpentine Galleries by Barkow Leibinger, London – UK

June 25th, 2016

The new Summer House is organized as four bands of structure beginning with a bench level attached to the ground, a second band of three C-shaped walls crowned by a third and fourth level which forms a roof that cantilevers a tree-like canopy over the smaller footprint defined by the undulating loops of bench wood.

Energy Pavilion by Five Line Projects, London – UK

June 22nd, 2016

Threaded onto the poles are propeller-shaped pinwheels which, when twisted, create a ripple of motion through wheels on adjacent poles – similar to some traditional children’s toys.