Posts Tagged ‘organic’

The Spheres exhibition at Understory by Graham Baba Architects, Seattle – Washington

August 15th, 2018

Nature-inspired forms also inhabit the space to provide an organic touch amidst the technology. Upon entrance, visitors walk through an unconventional organically formed antechamber with a dewy putty-like surface afforded by the use of Venetian plaster. An installation of birch octagons on the ceiling covers the intrusive services and provides a sense of lightness and openness.

Hangzhou Neobio Family Park by X+Living, Hangzhou – China

August 12th, 2018

Runner Camp store by Blank, Suzhou – China

August 8th, 2018

The central display islands allow for special functions, including accessories display, seating, and computer workstations. The overall design of the space encourages a wandering circulation and interaction with the products.

Zhongshu Bookstore by Wutopia Lab, Xi’an – China

August 1st, 2018

We built a pillarless white curvy staircase, highlighted by a spiral white panel, surrounded by custom-made white acrylic walls. Readers coming from their everyday life, heading up the stairs step by step, and are encouraged by the spirit of knowledge and curiosity displayed through the books around them to enter the bookstore over the clouds.

Palace Cinema Raffles City Changning by 4N design architects, Shanghai – China

July 25th, 2018

Inspired by the idea of ‘flipbook’ and ‘script booklet’, the design was to create the animation of still images in three dimensional form through the use of timber-pattern-face metal fins. These repetitive fins were arranged to create organic forms through latest computer 3d drawing technology through a long-thinking process, that create essence of various functional space, such as the ticketing counter, concession counter, waiting & function hall, and importantly the dramatically transitional approach to theatres through ‘the flipbook’ tunnel.

Rin Wedding Studio by District 1 Architects, Ho Chi Minh City – Vietnam

July 20th, 2018

However, the space of each floor is quite low and narrow, which accounts for the renovation of the design: only keep the fishbone stairs made of grindstone concrete, remove unnecessary partitions so as to create the widest feeling.

SJCC Glamping Resort by Atelier Chang, Suncheon – South Korea

July 19th, 2018

The light-weight steel frames, covered with an insulated tent-like fabric, create highly resilient structures which are capable of withstanding the region’s significant annual differences in climatic conditions. The resort includes three principal types of glamping unit: ‘Mountain’, ‘Cutent’ and ‘Firefly’, each of which has a distinctive plan and colour scheme.

Chuan’s Kitchen restaurant by INFINITY NIDE, Foshan – China

July 18th, 2018

Bamboo-weaving stretching through the space and cuisine with hearty flavor satisfy both appetite and spirit. The dim light matches concrete furnishing, reflecting the coexistence of elegance and vulgarity of Sichuan cuisine. Joined by the communicators, users and viewers of culture with thousands of years of history, the contemporary aesthetics of traditional delicacy is now taking shape.

Sean Connolly at Dubai Opera by Alexander & Co., Dubai – UAE

July 11th, 2018

Much of the fit-out is bespoke – another factor in the jury’s decision – with contributions by local artists. Alongside Tracey Deep’s suspended floral structures that feature native flora, Jacqui Fink’s merino-wool sculpture hangs from the ceiling like skeins of seaweed floating beneath the ocean’s surface.

Rain of Light by Yuan Architects, Taipei – Taiwan

July 7th, 2018

The white panels snake and bend about to form the skin of the space, shaping its ceiling, walls, and shelves. Arching across the warm-toned walls, the panels carve out the different heights and layers of different spaces, all diffused under a soft glow to form a cohesive whole.

The Sun Shed of Chun Qin Yuan Ecological Farm Renovation by Mix Architecture, Qingshui Village – China

July 1st, 2018

Yellow-brown bamboo woven into 12 tree-shaped pillars, not only hidden the original construction of steel pillars, weakened its industrial traces, but also in an abstract form of the tree under the space form, forming a forest in the ballroom. The ground uses the cement to polish the road surface, the green stone ground, the grassland, the flower field synthesis treatment. Functional services and be serviced space at a glance, streamline reasonable, non-interference.

Extra Time VOD Cinema & Gallery by XU Studio, Shanghai – China

June 28th, 2018

Drawing inspiration from the ladder-type enclosed space, XU Studio aims to create a new socializing space with the bar as the core. The curved hollow sheet spreading by layers around a center point, together with circular images of the transparent screen above the bar, are reflected into the stainless steel mirrors with shapes of vertical and narrow strips, creating a dreamlike magic space with endless changes.

Blank store by An, Shanghai – China

June 28th, 2018

Inside, an elongated terrazzo table, adorned with a chunk of inlaid yellow glass, takes centre stage, and serves as both as a product display and as bar or table at in-house parties and events. Situated directly behind it, running along the back wall, is a bar crafted from terrazzo and copper, and it comes with faucets and a small sink.

Vision Australia Offices by Hot Black, Melbourne – Australia

June 19th, 2018

Sharp edges created a safety hazard, similar colours were hard to visually differentiate and tactile surface became a priority. With both staff and the public using this building, Hot Black ensured the space was innovative, practical and stayed true to Vision Australia’s core values.

Kakuru jewelry store by Urban Soul Project, Athens – Greece

June 12th, 2018

Referencing the jeweler’s creations, Kakuru is an organic, gravity-less space featuring suspended display cases, curvy elements and an interior glass façade that creates a visual section inside the space.

Early Education Center Near the Horse Farm by L&M Design Lab, Shanghai – China

June 8th, 2018

The circular moving flow fully activates the empty hall which is furnished with round soft cushions and mirror stainless steel plate reflecting the nearby ocean balls and climbing wall. The monotony of waiting is broken by the experience of watching and playing, where parents renew one’s youth and feel loved.

Le Monde weddings store by Hejidesign, Shenzhen – China

May 29th, 2018

A spiral staircase leading to the special experience area is barely visible through the thicket of greenery. Natural lighting and the sounds of dripping water blend together to evoke the feeling of a garden wedding.

KKeC gift shop by Jeanne Dekkers Architectuur, Rotterdam – The Netherlands

May 26th, 2018

The unique character of the store gets its identity through the form of a hexagonal diamond shape, which returns in different places in the shop. This form determinates everything, from the contours of the new furniture to the graphic design.

Campo dei Fiori Mall food court by HIT arcHITects, Gavirate – Italy

May 23rd, 2018

The dining areas, which enliven the space and serve a wide variety of dishes, blend together through the iconic oak boiserie surmounted by an artican white Corian plan, which connects the entire space.

Highroad restaurant by Foolscap Studio, Canberra – Australia

May 18th, 2018

A supplementary palette in gold gradients is woven throughout the space, linking the old and new architectural elements. An inherited ornamental ceiling meets with elegant wood panelling, exposed brick walls and concrete beams. Contemporary metal tables and cabinets in pale blue create yet another layer of contrast.