Posts Tagged ‘mezzanine level’

DELA Offices by Hollandse Nieuwe, Eindhoven – Netherlands

August 9th, 2018

The ground floor space provides a rich and warm ambiance through its combination of natural oak floor, black ceramic espresso bar, dark upholstered walls, lush greenery and colour accents added through furniture. Contrasting this warm and strong space is the white, light filled mezzanine level overlooking the restaurant. This level provides the perfect place for meetings and focused work.

Freitag store, Rotterdam – Netherlands

July 17th, 2018

The ground floor is marked by the brand’s signature shelving system, displays and cabinets, and a monochrome backdrop of concrete flooring and walls dipped in a grey hue. Upstairs, the setting comprises of metal pegboard panels, paired with similar furnishings and wire mesh.

Duddell’s restaurant by Michaelis Boyd, London – UK

March 22nd, 2018

Inspired by Hong Kong in the 1960s, the aesthetic effortlessly blends colours and patterns into a retro style with a distinct contemporary feel, and incorporates many of the building’s original elements.

Mrs B Salon by Pallavi Dean Interiors, Dubai – U.A.E.

September 13th, 2017

The concept narrative revolves around androgyny. A design that is not about being ‘pretty’ but embraces both masculine and feminine characteristics of beauty. It’s designed for a woman that is confident, someone who is on a same level playing field with a man. She can wear trainers or suit and still feel beautiful. The furniture within the space was carefully selected to reflect this.

Deskopolitan co-working space by MoreySmith, Paris – France

March 27th, 2017

The community is spread over three floors, with a café, external courtyard and informal touchdown positions at mezzanine level. All floors offer a range of flexible work environments for co-working including open, guest and club space.

Lobbies by Tighe Architecture, Los Angeles – California

January 9th, 2017

The panels are affixed to walls and ceilings. In the lobby areas, they extend beyond the front door to form dramatic exterior canopies. White LEDs shine through holes in the metal panels. The patterning was inspired by raindrops in one building and a network of highways in the other.

Antwerp co-working space by Going East, New York

December 26th, 2016

In a reference to New York’s famous elevated park, the interior designers looked to create a “High Line-like feeling” where “you can take different types of walks and discover something new each time”. To achieve this, they created an assortment of different formal and informal working spaces, including amphitheatre-style stair seating, a mid-century-styled meeting room and one nook with a daybed.

Apple Regent Street store by Foster + Partners, London – UK

October 24th, 2016

The walls and staircases are made from sandblasted stone, while the balustrade – seemingly carved in to the wall – has a smooth, curved, and honed finish that is pleasant to touch.

Ariat Europe UK Head Office by Closed Sundays, Oxfordshire – UK

July 4th, 2016

The showroom space delivers functionality along with style and flexibility. The idea being that it can be re-dressed to take on a completely different look for Ariat’s varying product ranges. Furniture is hand built from solid oak and steel, along with intricate leather strap details and oak sleepers.

Givenchy flagship store, New York City

October 1st, 2015

The understated palette, captured by immaculate white walls and ceilings, and furnishings and fixtures with a lacquered black finish, is paired with beautiful dark timber flooring. And while this backdrop is sure to make the merchandise pop, things take a more intimate turn in the sections where shoes and accessories are presented.

Chai Ki Restaurant by DesignLSM, London – UK

July 1st, 2015



DesignLSM, have recently completed the interior design for Chai Ki in Canary Wharf.

Factory Five Boutique & Fixed Gear Bycicle Shop by Linehouse Architects, Shanghai – China

April 30th, 2015

Established as Shanghai’s first fixed-gear boutique bicycle shop in 2010, Factory Five has graduated from its original premises to a double-height warehouse space in a converted wet market within the frenetic central Jing’an district.

The Groove Train Southland Flagship Restaurant by Blackbox Retail Projects, Melbourne – Australia

February 23rd, 2015


The Groove Train Southland Flagship Restaurant by Blackbox Retail Projects, Melbourne – Australia

Bazar Noir concept store by Hidden Fortress, Berlin – Germany

February 6th, 2015

Interior design studio Hidden Fortress created a boxed-in floating staircase at the centre of this homeware store in Berlin, painting the outside black to contrast with the pale wood interior.

Pie Works coffee & pies by i.architects, Athens – Greece

December 8th, 2014

The predominant use of white throughout, aims to highlight the process of making and bring out the products themselves. All stairs and handrails are seen as bare, “lightweight” structures, designed with technical clarity in respect to the material used.

ISONO Eatery & Bar / VASCO by Joyce Wang, Hong Kong

September 29th, 2014

Exposed steel structural columns have been kept in their raw form, with newly upholstered leather banquettes and seating designed to form cosy seating areas.

Next Home and Garden by Dalziel and Pow, Hampshire – UK

September 3rd, 2014

The Women’s Shoes and Accessories department features a bespoke ceiling installation of suspended acrylic rods, making an impressive focal point. A dramatic digital screen flanking the escalators between Men’s and Home aids navigation.

Beautiful Fül store, Los Angeles – California

July 1st, 2013

DON Barber and Groom by Nikos Gylos, Athens

January 25th, 2013

On entering, the interior typifies a male domain which embraces a contemporary take on old world elegance which offers a high degree of comfort for its discerning clientele. Comfortable leather chairs greet the customer and a choice of high-end products for male grooming are displayed against a brown faceted wall.

Phantom – Restaurant of the Garnier Opera by Odile Decq & Benoît Cornette, Paris

March 18th, 2012

Creating a new space in the Opera Garnier meant following strict guidelines concerning the historical character of the monument: in order to ensure the possibility of completely removing the project without damage to the existing structure, we were not allowed to touch any of the walls, the pillars, or the ceiling.