Posts Tagged ‘Headquarters’

Prysmian headquarters by Maurizio Varratta Architetto, Milano – Italy

January 16th, 2018

The most distinctive feature of the Prysmian Group’s headquarters in Milan are the triple-height glasshouses connecting together the office blocks. These fully-functional green ‘havens’ offer notable advantages in terms of natural lighting, controlling the microclimate, and overall energy efficiency.

Biovet Headquarters by Atelier Serafimov Architects, Peshtera – Bulgaria

January 11th, 2018

The separation of the panoramic offices has been designed with glass modular partition walls allowing reorganization of the premises whenever needed. The building has been projected to have raised installation floor and suspended ceilings assuring clear height of 3.00 m for the maximal comfort of the residents.

IBM Watson IoT Headquarters by Map Project Office, Munich – Germany

January 10th, 2018

The creative team at Map developed a new design language to represent IBM Watson IoT and an approach to explaining the complex nature of cognitive computing and the Internet of Things using physical installations.

Hungry Man Productions headquarters by FreelandBuck, Los Angeles – California

January 9th, 2018

The apparently random arrangement of white boxes are actually strategically placed to enhance interaction between certain employees while leaving common areas open.

Refurbishment of Sogeprom Headquarters by Ateliers 2/3/4/, Courbevoie – France

January 2nd, 2018

Interior double-height “lounges”, facing each of those hanging gardens and all possible associated uses, allow to make a welcomed transparency in the depth of the building and the plot. The play made here on the insertion of roughness allows to organize the building “Ampère e+” by offering it diverse uses and new timescales.

Vans headquarters by Rapt Studio, California

December 28th, 2017

Street art plays an important role, with graffiti and illustrations hand-painted on walls in eating and lounge areas, alongside large photographs of skateboarding and underground concerts.

Telenor HQ in Singapore by Romlaboratoriet AS, Singapore

December 25th, 2017

One of the key elements in this project was to try to utilize the whole space in a functional and innovative way. Between the large columns along the entire façade, there are some interesting spaces, but they proved hard to furnish with traditional workplaces.

Blackfin headquarters by Anidride Design, Taibon Agordino / Belluno – Italy

November 3rd, 2017

The interior spaces are characterized by a perforated sheet ceiling that reminds you the skyline of the Belluno Dolomites and leads you to the discovery of the company and its headquarters, creating harmony between the surrounding natural landscape and the innovation and manufacturing technology that set Blackfin eyewear apart.

Bloomberg’s European headquarters by Foster + Partners, London – UK

October 28th, 2017

Bloomberg Arcade is now a key route for people moving around the City, with restaurants and cafes at ground level, set back behind an undulating façade under a covered colonnade.

Airbnb US Headquarters Expansion by Airbnb Environments Team and WRNS Studio, San Francisco – California

October 14th, 2017

The Environments Team translated this new feature into a physical space by assigning each floor to a different city: Buenos Aires, Kyoto, Jaipur and Amsterdam, styling each one of the floor’s cafes in relation to that city, the color, patterns and materials reflecting the local culture.

Shenzhen Vanke Headquarters by BLVD International, Shenzen – China

October 5th, 2017

The spiral shaped meeting rooms, with its warm lighting and light green carpet, make people stay in a very relaxed mood. The application of natural and rough materials, such as the exposed ceiling and the bright colors in some special spaces, which undoubtedly breaks the dull color scheme of the space.

Argonaut Office by Huntsman Architectural Group, San Francisco – California

August 30th, 2017

With creativity as its driving force, Argonaut’s new headquarters needed to embody the same spirit and soul embedded in its creative process. Such a space was found in a former music venue, the historic Avalon Ballroom, which during San Francisco’s famous late 60’s counter-culture, hosted legendary music performers, including The Grateful Dead, The Doors, and Janis Joplin.

Travelstart headquarters by Inhouse, Cape Town – South Africa

July 25th, 2017

The brand’s distinctive colour scheme of blue, white and grey dominates every floor. The circular logo, prominent on the ground floor, persists on the first and second in the form of circular ceiling pendants that lower the lighting. The open layout, transparent walls and four-metre-high ceilings foster ease of access, create a spacious atmosphere, and help to ensure that full use is made of the natural light from the building’s sizable windows.

British American Tobacco Office by Bakırküre Architects, Istanbul – Turkey

July 9th, 2017

A “Social Office” has been designed focusing on social interaction and flexibility instead of hierarchical and stable seating arrangement. For young and dynamic BAT crew, motion-based working system has been designed.

Jayant Group LLP Headquarters by Worksmith, Pune – India

June 6th, 2017

The spatial planning was done based of two strong philosophies; hierarchy and transparency. The floorplan was divided into two well defined areas based on access by the partners and the staff.

Mercedes-Benz Thailand Headquarters by pbm, Bangkok – Thailand

June 6th, 2017

Above this space, we placed the symbolic with imported shining crystal chandelier to enhance our concept of the star and bring fabulous lighting to the property. Along the corridor, we intentionally place lighting in different size and difference direction to mimic the star in the sky.

GANA headquarters by GANA Arquitectura, Malaga – Spain

March 18th, 2017

The key of this design is to empower the existing elements, as an opposition to the contemporary elements required for the activity itself. From a perspective of simplicity, the former house was transformed into an open space, where geometry and some simple elements, organize the room and adapt it to the office needed by the company.

Paperless Post headquarters by +ADD, New York City

March 17th, 2017

Paperless Post wanted to prioritise openness for their new office, so exposed workstations take up the east and west wings to take advantage of natural light.

Motel One Head Office by Ippolito Fleitz Group, Munich – Germany

February 22nd, 2017

The Munich headquarters bring together the company’s head office and a regular hotel under one roof. The office space is complemented by a conference and staff training centre, as well as a public restaurant. All areas are accessed from a shared lobby.

Slack’s European headquarters by ODOS Architects, Dublin – Ireland

February 3rd, 2017

Slack branding is kept minimal, with one company logo branded into wood panels by the lift and another lettered in black behind the reception. “The fit-out expresses the company’s desired aesthetic rather than an explicit use of corporate colours and logos,” said ODOS Architects.