Posts Tagged ‘glass’

McLaren Health Care Corporate Headquarters by SmithGroupJJR & Pace Howe Design, Grand Blanc – Michigan

July 15th, 2018

The centerpiece of the building is a full-height atrium providing views to the landscape and daylight to the building’s public areas, serving as the vertical link that connects the café on the ground floor with the C-suite on the top floor.

Soundscape installation by Mandai Architects, Milan – Italy

July 6th, 2018

Just like when taking a real nature walk, this exhibit provides a multi-layered soundscape in which the sounds can be sensed differently depending on the location at which they are being heard, in addition to providing each visitor with a distinctly different scene to experience.

Shanghai Baoye Center Interior by LYCS Architecture, Shanghai – China

July 4th, 2018

The use of transparent glass and glass terrace, green plants on both sides of the atrium and sunlight from the top of the triangular grid, which together create a vibrant outdoor feeling in the interior.

Basix Headquarters by Axelrod Architects, Tel Aviv – Israel

June 27th, 2018

There is no definition of doors separate from glass partitions, and there is no unambiguous definition of openings. The partitioning elements slide across the polished concrete floor, exposing and concealing workspaces as needed and providing a changing outlook onto the skyline view outside, blurring the lines between public space, offices and balcony.

Undefeated store, Tokyo – Japan

June 27th, 2018

Upon entering the store, shoppers are met by an expansive sneaker made from timber, paired with matching displays, leather-clad low benches and sleek steel clothing racks. One floor up, the emphasis is on apparel and accessories, and the setting adapts accordingly with an entire wall of shelving framed in dark corrugated steel.

Galería Convento by Estudio Montevideo & Pablo Dellatorre, Belgrano – Argentina

June 25th, 2018

The idea was to emphasize the historical aspect via the simplicity and color, so as to add afterward a black glossy and metallic commercial paintbrush in every annexes we carried out. In this way, we built metallic entries, store windows, glass pergolas in the patios, and newly-annexed stores in the background.

Royal College of Music by AIX Arkitekter, Stockholm – Sweden

June 22nd, 2018

Each hall is designed for different kinds of musical focus with different acoustical needs and this has resulted in four unique characters. The requirements of tone control have called for a great deal of collaboration with acoustic consultants.

Gabi James restaurant by Blanchard Fuentes, Los Angeles – California

June 21st, 2018

Bronzed steel and white oak were selected as the primary architectural finishes for durability and a time-honored aesthetic. A large, multi-unit pocket door divides the main dining floor from the outdoor patio, while a seamless glass entrance is set back from the existing wall line.

Shapoorji Pallonji Real Estate office by Utopian Associates, Kolkata – India

June 20th, 2018

As one enters the office, the continuity of the same philosophy is spread over on the raftered wall surfaces, cozy discussion rooms, naturally illuminated open workspace leading to a happening cafeteria. Vertical raftered lines, pastel shades, straight corridors, transparent glass walls signify the simplicity and transparency of the company yet accords a commitment to the society.

Issey Miyake store by Tokujin Yoshioka, London – UK

June 16th, 2018

Captured in black and white palette, each floor is fitted out with a cutting-edge triangular steel powder coated hanger rail which displays Issey Miyake’s apparel pieces as if they were floating in mid air.

Château La verrerie grocery store by Herve Lavenant, Puget sur Durance – France

June 15th, 2018

It starts with a reception area that telling the story of the estate in a typical entrance of a Provence house, in an atmosphere resonant of the revisited colors of Provence, with green hued wall bathing the entrance in a soft light delicately suggesting olive or rosemary leaves and complete with a collection of antique glass.

KSUSHA RAIKOVA Showroom by Vsevolod Dobrovolskii & Ksenia Raykova, Saint-Petersburg – Russia

June 13th, 2018

An open metal structural feature in the center of the space creates different functional zones: entry, presentation, fitting and back of house – without any partitions, and with the natural window light.

Kakuru jewelry store by Urban Soul Project, Athens – Greece

June 12th, 2018

Referencing the jeweler’s creations, Kakuru is an organic, gravity-less space featuring suspended display cases, curvy elements and an interior glass façade that creates a visual section inside the space.

Beechwood Marketing Suite, Basildon – UK

June 5th, 2018

Breaking the architecture into thirds allowed the building to dictate how the visitors move around the space. A large glass divide splits the built apart, reaching from the floor up into the ceiling and covering the roof – showing the sky really is the limit.

Wechat Pay – WeLife Unmmaned Store by Spacemen, Shanghai – China

June 1st, 2018

Despite no cashier or checkout counter insight shoppers are able to leave the store with their goods in hand without having to stop and pullout cash or a credit card. Concealed scanners at the exit allows shoppers to enjoy this fully unmanned shopping experience without any hassle.

NDC Offices by Effisima Architects, Jakarta – Indonesia

May 31st, 2018

The dominant selection of bright colors, transparent materials and decorative greenery in the design are combined to gives the energetic, liveable and fresh feels to the working spaces so the peoples are more relaxed and naturally more focused to completed the task they given to. Modern and simple geometry shapes, dark tone colors, metals and wooden materials are used to gives the mature feels and emphasizes the formality of a working space.

SpotHero Offices by BOX Studios, Chicago – Illinois

May 30th, 2018

Transforming unique conditions, like an unused elevator lobby into a space for heads-down work, allowed the design team to address the challenge of the unique horseshoe shaped floor plate while still maintaining an open office layout. Social areas like the café and conferencing are integrated into the front of the space, creating a natural division for quieter zones in the open office.

Office by O architecture, Beijing – China

May 28th, 2018

Bamboo is completely fixed together with screws using modern assembly methods and forms an overall system with structural functions. Using steel plates, wire curtains, and glass as ancillary materials, the entire spatial relationship is transformed into solid, translucent, transparent interspersed spaces.

English Town by Red5 Studio, Ho Chi Minh City – Vietnam

May 24th, 2018

Each cave is used in a different form, with different shapes and details of decoration, which makes students feel fresh and new whenever step into. Besides that, when students step out of the cave, the interactive space will be forest with trails, canopy, grass carpet … all expressed in stylized language, through materials, shapes, light. The circle divide the space in the classroom is the cave while the outside will be the space of the forest.

Green Box by Muxin Studio, Shanghai – China

May 21st, 2018

First, we define the identity of the two elements through the difference of materials: the original color of wood constitutes the main tone of the rest space, and the white paint and veneer are a symbol of the symbol of the working space. Therefore, the tension and interpenetration of the two spatial characteristics are most intuitively manifested in the connection and collocation between material and tonal.