Posts Tagged ‘design elements’

Google Campus Coworking Offices by Massive Design, Warsaw – Poland

July 26th, 2018

The brick wall, which calls to mind the rich history of the former vodka factory, today functions as a support wall for the three story-high atrium with glazed roof that provides the space with direct daylight access. Massive Design also designed the windows in the atrium facing the cafeteria, which reference the historic windows located on the building’s exterior façade.

Anadu Resort by Studio8, Zhejiang – China

June 21st, 2018

The studio decided that this element would be the core of the hotel, a connection between the rooms that articulates the structure of the entire building. For that purpose, the roof of each floor was turned into an infinity water feature. By bringing natural elements into the architectural spaces, the design fosters a connection between the building and the outside. “Find myself in nature” becomes, then, a reality when experiencing the different rooms.

Akerman LLP Offices by Wirt Design Group, Los Angeles – California

June 11th, 2018

Designers played with geometries of architectural elements against the grid of the ceiling. Glass, natural stone, glossy ceramic tile, pops of red and modern artwork, furnishings, and lighting contrast with the rawness of the exposed antique structure. Carpet and wood paneling add a sense of warmth to the minimalist space.

14th Lane restaurant by Yellow Office, Bucharest – Romania

May 30th, 2018

From the story of “tram 14” not only the name was kept. Among design elements a tram rail was inserted into the industrial floor and technical drawings of a locomotive are engraved in the plywood walls.

Omar’s Place Mediterranean restaurant by Sella Concept, London – UK

April 16th, 2018

The flush of warm peach is deepened by rust-hued suede banquettes while end-cut natural wood flooring primes the space from below. The playful terrazzo bar snakes through the interior like a coastline and responds to the deep jewel tones of the teal armchairs. The energetic materiality of brass is the red thread throughout the space, as pendant light fixtures orbit the bar and a brass door frame reflects a golden glow.

XL Catlin Offices by The Design Group, Wrocław – Poland

April 6th, 2018

The colors are based on clear contrasts of white and black enriched with walnut veneer giving the interior elegance. Bevels and oblique lines appearing in a number of design elements are distinctive. The interior is enriched with vibrant colors of furniture and green walls contrasting with monochromaticity of the entire assumption.

Benetton flagship store, London – UK

April 5th, 2018

Via Maris bistro by Whitespace, Bangkok – Thailand

April 2nd, 2018

After entering, customers are greeted with a brightly colored mural map of the Mediterranean opposite an intimate bar marked by hanging globe lights. Natural wood bistro chairs and tables with marble tops accommodate small and large groups.

ABC department store by Kinnersley Kent Design, Lebanon – Beirut

February 28th, 2018

Taking inspiration from Beirut’s unique and distinctive personality, the store concept is based upon juxtapositions, energy and theatre. The interiors are a vibrant mix of glamour, elegance and sophistication, with standout materials that contrast the gritty with the glamorous. The resulting aesthetic is premium, bold and contemporary, with an urban edge.

Xoom Offices by Huntsman Architectural Group, San Francisco – California

July 1st, 2017

The visual design direction reflects Xoom’s position in the marketplace: established, global, yet accessible. Two juxtaposed material palettes express the space’s natural and contemporary style. Inspired by international craft, the use of olive ash veneer, wool felt, and woven area rugs bring a sense of warmth to the public areas.

KFC Huating Road by YUMChina, Shanghai – China

May 30th, 2017

Design elements that are familiar to the local household back in the days have been adopted in the store, such as texture glasses, boutique sofa, patterned flooring, and bubble lights. YUMChina invited Shanghai based artists to illustrate a wall mural depicting a panoramic scene of the once famous Huating Road Clothes Market.

Hyatt Place Hotel Luoyang by BLVD, Luoyang – China

May 29th, 2017

Stones and tiles, dark copper, textured glass, and warm wood create an earthy architectural foundation into which subtle textures and sculptural forms are layered. Screen elements maintain the transparency and connection between spaces while provoking curiosity within the guests.

751 creative industrial office by hyperSity office, Beijing – China

February 20th, 2017

The original large instrument box was transformed into the locker room and storage space after repairmen and repainting. The terrazzo floor below the instrument box was retained and polished.

Addiko Bank Express by Brigada, Ljubljana – Slovenia

January 16th, 2017

The main characteristics of the spatial concept of Addiko Bank Express are clarity, accessibility and speed. Already in front of the branch office, passers-by are attracted by a touchscreen that can be used to interactively gather information about the services offered, or to check options for fast loans, without even entering the bank.

Optik Külling by Heikaus, St. Gallen – Switzerland

December 19th, 2016

The store design takes up the rounded shape of the glasses that is reflected in many building and design elements. The two facing display walls present glasses in metallic-look cylinders, creating a kind of wall mosaic that dissolves with the arrangement of the tubes towards the shop window.

Jobandtalent offices by Febrero Studio, Madrid – Spain

September 26th, 2016

The key design elements were open spaces full of light, an exposed concrete structure, open ceilings and glass walls as well as many different types of plants that provide life to the office space.

Saks department store by Found, New York City

September 19th, 2016

The rotunda draws daylight into the building, as well as providing an eye-catching view of the kinetic street spectacle outside. A cylindrical marble tower within the rotunda houses the escalator, while the journey upwards leads into a stepped ‘amphitheater’ populated with mannequins.

Whil headquarters HGA Architects and Engineers, San Francisco – California

September 13th, 2016

Skylights were cut into the ceiling to increase the amount of natural light and collaboration furniture was incorporated throughout the space to promote a feeling of connectedness and comfort.

Cottonink store by TP architects, Jakarta – Indonesia

September 5th, 2016

Neutral coloured materials, like wood and subway tiles are used to achieve the ambiance and bring the contemporary feel to the space. A hint of soft pink is also used to bring a touch of feminism.

The Body Shop Global Headquarters by Maris Interiors, Croydon – UK

September 1st, 2016

The global design concept was captured through the clever use of natural materials manifested by multiple wood veneers representing different continents.