Posts Tagged ‘curtain’

The Sun Shed of Chun Qin Yuan Ecological Farm Renovation by Mix Architecture, Qingshui Village – China

July 1st, 2018

Yellow-brown bamboo woven into 12 tree-shaped pillars, not only hidden the original construction of steel pillars, weakened its industrial traces, but also in an abstract form of the tree under the space form, forming a forest in the ballroom. The ground uses the cement to polish the road surface, the green stone ground, the grassland, the flower field synthesis treatment. Functional services and be serviced space at a glance, streamline reasonable, non-interference.

Really Taste Restaurant by Bloom Design, Shenzhen – China

April 19th, 2018

When the panoramic glass folding door opens, the inside space is integrated with the outdoor courtyard. The elegant gray tone, architectural space structure, quiet and simple visual language and design method make Really Taste brand has a “sexless” temperament, in such a space, all diners’ attention will only focus on the food itself.

Hairdressing Salon by OBJECTO, Lisbon – Portugal

April 16th, 2018

The first and the shorter one is the waiting area, surrounded by a translucent white curtain that separates it from the cutting area. The highest ceiling area is characterized by a golden cylinder with a black velvet curtain/door, nuclear structure where the hair washing function is performed.

Calvin Klein 305W35NYC store by Sterling Ruby & Architectural Research Office, Paris – France

March 16th, 2018

The walls and vaulted ceiling are painted in a neutral gray hue, making the red and blue hand-painted, splattered canvas from ruby easily stand out. Custom fixtures are paired with an array of highly artistic mobiles with textile touches and life-size soft sculptures.

Citiesocial office by KELLY LEE Design, Taipei – Taiwan

August 23rd, 2016

The open office fully utilizes the large curtain walls for natural light. Cement walls and PVC tiles provide a rustic and minimal style that is enhanced by a touch of wood.

BREWERIES! Graze Bar & Chophouse by Simple Simon Design, Bath – UK

December 15th, 2015

A destination chophouse and bar with microbrewery in a new station development in central Bath. Designed to make the most of curtain windows overlooking the platform and the ancient city.

Bastia Fuori Store by Andrea Gaio, Mirano – Italy

November 18th, 2015



For the refurbishment of this cosy boutique located in the historic center of Mirano, a town near Venice, the main idea was to use a soft velvet curtain behind which can be hidden the dressing area, the rest room and the storage.

Adiamo Nightclub by Kitzig Interior Design – Architecture Group, Bremen – Germany

April 1st, 2015

Renovation of a Varieté-Theater with Restaurant and Club

Florense store by Albus, São Luis – Brazil

October 6th, 2014

As you enter the store, a curator’s letter, just like in an art exposition, proves that this is an unconventional showroom. Let yourself be involved and be a part of this world. In the store’s façade, large vinyl stickers create a stunning red velvet curtain. A pair of dragon-shaped majolica cachepots receive the customers.

WALTER KNOLL stand at imm cologne by Ippolito Fleitz Group, Cologne

May 14th, 2014

The basic layout of the exhibition stand takes the visitor on a meandering journey through different spatial scenarios. Different sections of the stand are delineated by means of a black carbon-fibre curtain that was specially developed for this exhibition.

BUBIES Yin Yang store by PplusP Designers, Hong Kong

March 31st, 2014

The space is zoned into four areas by different tiles, symbolizing the Asian signature of Yin Yang while fusing in modern elements. This also fulfills the functional needs of the store, which has crossover product design with 4 artists every period.

Letter to you Letter from you installation by Kazunori Matsumura & TYMOTE, Tokyo

January 7th, 2013

This design composed by 1500 pieces of envelope and 200 pieces of postcard. By using the transmissive quality of envelope, we created soft curtain it’s like “Shoji”, Japanese paper screen in the shop.

BPW trade fair stand by Walbert-Schmitz, Hanover – Germany

November 6th, 2012

We create a ’Branding Monument’ for BPW – striking architecture using the colours of the corporate design with high recognition value. The clear architecture facilitates concentration on the representation of product innovations. Highlight products are shown in an innovation forum, an LED curtain encircling the space forming a prominent frame for the presentation of high-tech products.

Aesop flagship store by Kerstin Thompson Architects, Melbourne

May 5th, 2012

To celebrate its 25th anniversary, Aesop has added a brand new flagship in downtown Melbourne to its stellar range of stores. Designed in collaboration with Kerstin Thompson Architects, the shop design takes cues from next door’s Athenaeum Club, a posh meeting place for gents from a bygone era.

Fusão restaurant by João Tiago Aguiar Arquitectos, Lisbon

April 20th, 2012

A Japanese restaurant within a 5-star hotel. The aim is for a simple space, somehow neutral, that calms and prepares the senses for the feast of flavours that promises to be tasted. It is divided into two distinct zones, significant of the eating way of this other culture.

Endless Spirit by BKK Architects, Melbourne

March 31st, 2012

Endless Spirit attempts to create a symbiotic relationship between the clothing and the fit out. There are no fixed internal walls; instead a continuous curtain element defines the change rooms and the entirety of the store’s internal skin.

Gaggenau showroom, Amsterdam

January 27th, 2012

Following a string of new showroom openings across the globe, Gaggenau raises the curtain of its largest European flagship in the Netherlands.

Tory Burch flagship store, London

October 7th, 2011

The American luxury lifestyle designer Tory Burch has opened her first London flagship store. Nestled next to Miu Miu at 149 New Bond Street, the boutique spans some 4,200 square feet of an enchanting 19th century town house.

Van Dijk fashion store by Ooze, Rotterdam

August 22nd, 2011

The Van Dijk fashion store lies on the ground floor of a 19th century Dutch style city building in a typically very long and narrow space. The shop presents itself as an extension of the street rather than a separate luxury unit. A frameless pane of glass contributes to this blurring of the threshold between inside and out. It sets the interior space as an extension of the streetscape.