Posts Tagged ‘concrete’

Substantial HQ by goCstudio, Seattle – Washington

March 14th, 2018

The existing hardwood roof decking, exposed beams and brick are highlighted through the simple and clear palette of materials that are applied to the new spaces in the center of the plan. A large new skylight effectively drops natural light into the deep plan and provides a focal point for interaction between employees, clients and visitors alike.

Goodstën Creamery by Hitzig Militello Arquitectos, Buenos Aires – Argentina

March 12th, 2018

We created a compositional system of triangles and faceted surfaces which can be seen in various elements particularly designed. From the openings in the building in the production zone, to the annex roof allowing the light to be sifted.

DESIGN AD4M office by DESIGN AD4M, Seoul – South Korea

March 4th, 2018

The colors of black and grey make the space feel simple and cool. We focused on creating a warm and pleasant working environment for our employees by using trees and lights.

Journeyman Distillery by DKGR, Three Oaks – Michigan

February 26th, 2018

The use of existing concrete and wood factory floors, salvaged materials from the area and refined millwork, the distillery design is an intriguing contrast between past and present.

Kith store by Snarkitecture, Los Angeles – California

February 23rd, 2018

The store’s main area boasts a palette of concrete and brass furnishings and detailing, and has an inner sanctum that comprises of a glass-encased section where all the trophy shoes are presented.

Azo collection for Galerie Kreo by François Bauchet

February 15th, 2018

The Azo collection is a continuation of Bauchet’s research into forms and materials. For Azo, he developed a material made of sand, resin and concrete – using it to create blocky tables, benches, consoles and side tables.

Garage Design Gallery «Shadows And Shades» by Evolutionary Architecture, Kiev – Ukraine

February 9th, 2018

We use the brick as a message to remind about outdoor area and as a slight hint of garage style. As part of the concept of exterior in interior design we created street art painting on some walls. It brings colours and scale into interior.

Äripäev Office by Arhitekt 11, Tallinn – Estonia

November 24th, 2017

Existing materials like limestone walls and concrete posts, beams and ceilings have been preserved and cleaned. 50% of the closed glass nave has been opened up. In order to exhibit the unique constructions of the building, there is a small atrium between the ground floor and the main floor, from where a whole constructive post can be seen from top to bottom.

T.I. for Men by , Seoul – Korea

November 14th, 2017

To reveal the concept of space, a contrasting point was created between the inside of modern mall and vintage store. It aimed to express the sensation of secret and separation by conceptually separating the space with the contrast of shabby roughness disparately inserted in the mall of neatly-organized downtown.

Basic TWELVE Lighting system by Plato Design

November 13th, 2017

The name Basic TWELVE refers to its dodecahedron shape. The choice of a dodecahedron is due to the fact that these solids can be combined in several ways, creating organic and unexpected shapes.

Steps by Raw Edges

October 26th, 2017

‘Steps” is a new concrete seating design, aimed to redefine how people use public space. Commissioned by Greenwich Peninsula in association with NOW Gallery we have created scaled up armchair like seats forming an urban texture which invites people to dwell, play, lean and relax on, in this new swathe of London.

Hensel Winery by einszu33, Bad Dürkheim – Germany

October 24th, 2017

Visitors enter the winery, arriving on the elevated wooden terrace by taking the loosely arranged concrete steps. The wine tasting and the event area are connected through a lounge which stretches long the backwall and thanks to its furniture can be used in a multiple of ways.

Citizenm Hotel by Concrete, Taipei – Taiwan

September 28th, 2017

The hospitality format and interior design, created by Amsterdam-based practice Concrete, is similar to the Hotel Chain’s properties across Europe and New York City, featuring design-infused rooms, public spaces and facilities that streer clear from traditional hospitality, and effortlessly evoke a happy vibe.

Taipas Real Estate Offices by Salamanca Arquitetos, Toledo – Brazil

September 9th, 2017

The main idea was bringing the construction essence into the office by using materials in their raw forms, such as pipes and apparent concrete, which, in addition to having a connection with the company segment, contribute to the contemporary air of the project.

Lost Garden flagship store by NiiiZ Design LAB, Seoul – Korea

September 9th, 2017

The store space of Lost Garden expressesthis intention of the client to respond sensitively to trends in every nook and cranny, like hidden treasure. The harmony of masculine black and ruggedness forms abackdrop, in the center of which sits a cool circular structure expressing the infinite variability that Lost Garden aspires to. This circular structure delivers the brand message in an eye catching manner, rotating 360 degrees around its center with images of Lost Garden’s products being projected on it.

VAVAS & Projekt Product eyewear shop by NiiiZ Design LAB, Seoul – Korea

September 7th, 2017

Ace & Tate by OS & OOS, Eindhoven – Netherlands

August 9th, 2017

OS & OOS dismissed bland carpets and tiles reminiscent of medical examination rooms in favour of raw concrete in line with Eindhoven’s historical architecture style.

Betili concept stores by Studio Samuelov, Beer-Sheva – Israel

July 24th, 2017

The store’s centerpiece is the “Betili Studio” where customers can take an active part in designing various furniture, selecting finishing materials and planning furniture settings fitting their home. This customer empowerment allows the retailer to take over the home design domain and strengthen its position as THE dominant signature in that domain.

Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery.

LET’s RIDE Lafayette by DAS-studio, Paris – France

June 26th, 2017

The same brass is used for the lights that are custom made to fit the space and within shelfs and counter top of the lobby. Concrete for which DAS-studio has a particular affection, was used to cast the front desk.