Archive for the ‘spaces’ category

adidas originals 2018 SNKR2 exhibition & pop-up store by URBANTAINER, Seoul – South Korea

May 25th, 2018

Based on the the message ‘Only the Essentials’ from the EQT’s philosophy, transparent and reflective materials were used for the Highlights Showcase so the nothing could divert attention from the sneakers.

M stand café by Atelier XÜK, Shanghai – China

May 25th, 2018

The continuous terrazzo floor extends onto the wall surface, emphasizing on the depth of the space. The black Corian counter and polished stainless steel panels break down and lead the line of view at the middle and background, with the mirror at the very end of folding the space and pulling the sight back to the street.

Orthopädie Beger I Behrendt by Mutant Arch.Media, Germany – Freilassing

May 25th, 2018

The design is form-conscious and elegant, coupled with a sense of tidiness, competence and deliberation. The architectural language is self-contained with a healthy level of self-esteem – just as patients should leave orthopedics.

The Commons restaurant and bar by Studio Modijefsky, Maastricht – The Netherlands

May 25th, 2018

The industrial theme is continued across the additional two levels. The mezzanine, a bright and cosy space filled with custom made tables and banquet seats is located above the kitchen. The basement, connected to the ground floor by a dark steel staircase, is designed to hold events such as concerts, poetry nights and book readings.

Sonia Rykiel boutique by Vudafieri – Saverino Partners, Madrid – Spain

May 25th, 2018

The result is an elegant, yet at the same time informal space, hinged in a succession of refined ambiences with an intriguing atmosphere. A climate which we breathe from the entrance, where the walls are completely covered by a full-length bookcase, inside of which are works of the historical French Gallimard collection.

English Town by Red5 Studio, Ho Chi Minh City – Vietnam

May 24th, 2018

Each cave is used in a different form, with different shapes and details of decoration, which makes students feel fresh and new whenever step into. Besides that, when students step out of the cave, the interactive space will be forest with trails, canopy, grass carpet … all expressed in stylized language, through materials, shapes, light. The circle divide the space in the classroom is the cave while the outside will be the space of the forest.

Aranya Kid’s restaurant by Wutopia Lab, Qinhuangdao – China

May 24th, 2018

Directly from the outdoor stairs, first stepping into the light forest on the second floor. Under the soft lighting of the light ceiling, the matte PVC pipe encloses a circular dining hall and two private dining room surrounded by polycarbonate panels. Circular, diffuse lighting, white tones make you losing sense of texture, scale, and direction to this space.

Kaito Japanese eatery by Vie Studio, Sydney – Australia

May 24th, 2018

The use of dark timber in the restaurant compliments the overall vision of Kaito’s design and reflects the mood of dining in Japan’s hidden bars. Feature bulkhead frames are inspired by the simplicity of Japanese lifestyle which frames the parameter of the sushi train.

Reaktor headquarters by dSign Vertti Kivi & Co, Helsinki – Finland

May 24th, 2018

The design is based on the idea that, above all, the office must provide an inspiring environment for work, which is why it must be easy to adapt and modify it to meet various needs. The sixth floor can be entirely separated from the work spaces, thereby offering a venue for events and a more informal environment for the employees to enjoy, including two atmospheric saunas. The meeting rooms can be converted into a work space when not otherwise needed, and dividers can be used to transform the space according to what is needed.

Kenzo Jeans store by Leco arquitectos, Bogota – Colombia

May 24th, 2018

The commercial room is divided in to three integrated spaces, the first with a male identity with rustic finishes such as iron, concrete, natural wood and strong textures in earth colors, the second more subtle for a female product with cleaner walls, in shades of gray soft, cleaner furniture with continuous linear display, in direct lighting highlighting the shapes and perforations so that natural light mixes with artificial light creating a lighter atmosphere.

Adidas Offices by Oarquitectos, Santiago – Chile

May 23rd, 2018

The football conference room has a unique curved bench inspired by a stadium that gives the room the ability to increase the number of people attending the meeting without altering the room with extra chairs. The lighting was specially designed and fabricated for the football concept.

Campo dei Fiori Mall food court by HIT arcHITects, Gavirate – Italy

May 23rd, 2018

The dining areas, which enliven the space and serve a wide variety of dishes, blend together through the iconic oak boiserie surmounted by an artican white Corian plan, which connects the entire space.

Hyundai fair stand at Geneva International Motor Show 2018 by VAVE, Geneva – Switzerland

May 23rd, 2018

The Shop at Bluebird store by Kohn Pedersen Fox and Dalziel & Pow, London – UK

May 23rd, 2018

New York City-based architecture firm Kohn Pedersen Fox not only supervised the transformation master plan of the popular Covent Garden shopping zone, but also gifted Carriage Hall, as the new home of The Shop at Bluebird is called, its most striking architectural feature: the inner courtyard’s glass roof. The modern intervention allows in floods of daylight to permeate the entire premises.

Studio In2 office, Taipei City – Taiwan

May 23rd, 2018

By whitewashing the old wall, the mottled ceramic tiles and red brick walls are given a fresh face. This reminds users of the caring, respectful, and lasting relationship that they share with the old building.

Pujol restaurant by JSa, Mexico City – Mexico

May 23rd, 2018

We found opportunities in the pre-existences, adapted them and integrated them by enlarging light inputs, eliminating physical barriers that isolated spaces from each other, and removing false ceilings to reinforce the horizontal character of the project, increasing height in some parts and lowering it in others.

Euronet office by The Design Group, Warsaw – Poland

May 22nd, 2018

In social zones, a combination of home atmosphere and minimalist modernity prevails. Owing to using natural materials, such as veneer or a green wall, the interior is taking on a friendly character.

Busch’s Fresh Food Market by Studio H2G, Canton – Michigan

May 22nd, 2018

Things like charred wood, metals, and raw palettes made the environment warm and friendly. Kitchens and prep areas are exposed to customer view to enhance transparency and freshness.

MARK office by GRIP&Co., Tokyo – Japan

May 22nd, 2018

Modeled on the brick and steel plating architecture that is characteristic of Tokyo’s Tsukiji district, we proposed constructing a space that utilizes patterned tiles and copper sheeting that recreates an interior reminiscent of the familiar Tsukiji surrounds.

Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten by KIENTRUC O, Ho Chi Minh City – Vietnam

May 22nd, 2018

Classrooms and utility rooms are organized around a playful core. Each floor is arranged in an alternating pattern to enhance vertical interaction, encourage children to be more receptive to their surroundings, and stimulate their inner creativity.