Archive for the ‘office & healthcare’ category

Confidential Pharmaceutical Company by The Design Group, Warsaw – Poland

April 25th, 2018

A considerable number of veneered elements harmonizes perfectly well with the Scandinavian style of furniture and subdued, pastel colors. The whole creates a delicate, cozy interior referring to a home character.

Candlefox Offices by Tom Robertson Architects, Melbourne – Australia

April 24th, 2018

Accommodating around a twenty person staff, the space has been brought back to life with a range of work spaces, meeting rooms and and striking meandering garden. Now full of light and space, Candlefox HQ is a delight to work in. The goal of the project was to provide lots of light, develop bold identity in representation of the brand, and create a fun and flexible space fit for an individual or group of people.

Gloria JD R&D Center by feeling Design, Guangzhou – China

April 23rd, 2018

The lighting was cut in an angle of 45°, and now it connects each functional space and extends to the vertical surfaces, and the shadow which seems to be projected from the ceiling in discussion area is a kind of such extension. As a core of the design, the ceiling has gray and white colors.

Philip Morris Offices by Setter Architects, Tel Aviv – Israel

April 23rd, 2018

In a world where the new tends to overcome the old, our objective was to put together a balance between the two. We did so by using interesting materials that combine both worlds – natural materials with a palette of strong colors, wood and metal, vintage and high-tech, functionality and fun.

BOX100 office by Yiduan Shanghai Interior Design, Nanchang – China

April 22nd, 2018

The rectangular desks are randomly placed in the space, some are scattered in the office, and some are piled up in the meeting area. They seem like modular matchboxes that can be assembled freely, which change the stereotyped impression of a rigid office. The irregular black and the original wood color of the table are matched with each other very well, and the steel grids not only filter the dazzling sunlight, but also the impetuousness, and only leave behind the deep and endless inspiration and wisdom.

Terratinta Ceramiche headquarter & showroom by Enrico Bergamini, Modena – Italy

April 20th, 2018

The wooden elements improve the ambient acoustic performances. They are easily removable, making the workspaces and the shared areas more adaptable in time. The furnishings are an essential part of the entire design. They are custom elements designed to improve the relations among users. The big desks in the open spaces, for example, allow the users to work together keeping the independence of every workstation.

Centaline Property Office by Peng & Partners, Shenzhen – China

April 20th, 2018

“Box” serves as the starting point during this office design process. By embedding, subtracting and extruding the boxes, the designer creates and lines up a sequence of positive and negative spaces throughout the whole office, which meet various functions, such as reception, meeting, private working area and etc. Having different and unusual spatial proportion and scale, these boxes convey varied emotions, public and private, narrow and wide, dark and bright.

Studio 5B Offices by Praxis, Mumbai – India

April 19th, 2018

Hanging channels from the ceiling created an open floor plan for the office such that if the movable boards were not in use the entire office was a single spatial entity. The idea-lounge at the heart of the space has two casual living room arrangements to encourage teamwork.

UOOYAA office by XCoD (X&Collective Design), Shanghai – China

April 19th, 2018

In order to echo the working space and conference area on the ground floor, we opened several holes on the second floor, and connected the two floors with some plants and leaves. We also put up some gathering areas around the plants for people to meet and chat. The greeneries are like vertical extensions, penetrating in the two layers of space, inviting sun beams from the upper floor to the ground.

Eset Offices by The Design Group, Kraków – Poland

April 18th, 2018

Wood, concrete and black wall casings are the interior’s distinctive elements. Greenery appearing in resting zones and corridors adds life to an austere interior, and a wooden openwork structure in the kitchen creates a truly cozy, café climate. The corporate color appearing in interior furnishings overcomes a subdued climate of the interior.

Take-Two Interactive Software Offices by Design Republic, New York City

April 18th, 2018

This was achieved by fusing the creative culture of downtown with the polished sophistication of midtown, exposing architectural elements and complimenting them with curated gallery-like moments. The sophistication of clean, crisp design elements juxtaposed with the exposed columns and concrete panels represent not only the brand but its employees.

VXLAB studio, Castellon – Spain

April 16th, 2018

That’s why they designed an open plan space for the new studio, with desks big enough for multidisciplinary team-working and a media-screening room for group meetings and client presentations. Also the dim lighting and black as one of the main colours of the studio make a quiet and calm workplace. A space that promotes creativity and team-working where everyone could feel comfortable and proudly represented by every detail.

Clinica Etica dental clinic by AFA Arredamenti, Rome – Italy

April 16th, 2018

The colors used are white and dove gray. The counter at the entrance is illuminated at the bottom, while behind it, on the wall, extends the logo, which is also illuminated. A thin perforated wall separates the seats and the various rooms. Lights distributed equally in the long entrance that accompanies the rooms.

Slack Toronto Office by Dubbeldam Architecture + Design, Toronto – Canada

April 16th, 2018

Throughout, vibrantly colored acoustic wall paneling matches textured carpeting and distinctive furniture pieces. The angular light fixtures appear to thread through the ceiling, knitting workspaces, and meeting rooms together. The large communal cafe picks up on the linear theme again with its white and wood diagonal slat finish.

Prologis Offices by Perkins+Will, San Francisco – California

April 14th, 2018

One of the most significant design features is the ‘living room,’ a large multi-use space that gives Prologis the flexibility to adapt the space for specific functions, including all-hands staff meetings, community and corporate dinners and events, and a casual social café.

Onet Offices by Mocolocco, Kraków – Poland

April 13th, 2018

Wanting to emphasize the modernity and energy of the company, in which a large part of the employees are young people, each of the floors is characterized by intense color of the walls – referring to various elements.

L’Oréal Divisions Sélectives Offices by Maison Sarah Lavoine & Mobilitis, Paris – France

April 12th, 2018

Acoustic was a major concern. Every acoustic product has been specially designed for the project. Whether for screens, hanging panels or curtains in meeting rooms, Cider adapted the demands of Sarah Lavoine and L’Oréal to stick to their requirements and ensure the project a unique softness and ergonomic comfort. Forty acoustic alcoves of different heights, from powdery pink to green water, punctuate the open-space floors.

Software sources office by Alter architects, Ra’anana – Israel

April 12th, 2018

We tried to balance the design between a modern, industrial to a cozy and friendly environment. Since we decided to create an open space, it was very important to handle the acoustics. We used a wooden ceiling to absorb the sound waves in the working space. we also designed a unique panel that was placed between the work stations and served as an acoustic element on which the motto of the company was written.

Economic Alliance of Greater Baltimore Offices by Clockwork A+D, Baltimore – Maryland

April 11th, 2018

The open and highly collaborative environment celebrates its industrial materials and welcomes forward thinking furniture and use of finish materials.

Medly Pharmacy by Sergio Mannino Studio, New York City

April 11th, 2018

Pops of mint and light aqua accentuate the brightness of the intriguingly bare pharmacy, with by a mint-coloured mesh wall and doorway separating the retail area from the back area where the prescriptions are organized and packaged. A cheeky pill motif in the floor tiles echoes the Medly-brand packaging selectively displayed on the shelves, while a large green-dipped cement counter in front of the mesh wall supports relational exchanges between pharmacist and patient.