Major D Studio by Studio In2, Taipei – Taiwan

June 19th, 2017 by Camra’s blog

As a child of the 90s who is now a mother with a passion for food, travel, and fashion, she hopes to create a fashionable working space in the apartment – a free space in which she can both manage her e-commerce business and play with her child. The designers decided to transform each corner of the apartment into an excellent photography backdrop. As an entrepreneur mom and also her e-commerce brand’s model, it is no longer necessary to search for places to shoot photos of products; the workspace is a 360° photo studio. The designers decided to create a modern, French atmosphere, where we can feel relaxed and elegant amid the bustle of the city.

Breaking the traditional boundaries between indoor and outdoor space, the apartment uses two double-doors to create a corridor experience. This creates a higher unification of the circulation lines that run through the entire space and transforms the traditional distinction between single entry-exit circulation lines, thereby making movement within the space more free. Within the space, the thickness of the walls has been deliberately designed to create the feeling of a corridor, and arched, steel-framed French doors are used to lead out to a landscaped balcony. In order to break up the original long, narrow balcony, making use of a fixed amount of interior space, the boundaries of the balcony are extended towards the interior, reforming the balcony into a square terrace. This provides a completely different feeling for while still using the apartment’s original space.

Parisian-styled wall paneling, painted white, and the arched, steel-framed French doors were the main French influences. To create a modern twist, in the main event space, the designers have constructed a white marble center island countertop and have used cement blocks to link the display cabinets with the dressing room area. Whether serving as an office, a place to get together with friends, or a space to hold brand events, this functional, stylish space is appropriate for all and has great flexibility.

Designed by Howard Yu, William Sun / Studio In2
Photography by Jackal Liu









Waldmann Lighting’s Regional Headquarters by Siren Design, Singapore
The Studio is minimalist in its look and feel so as to allow the focus to re...
iQmetrix headquarters by SSDG Interiors, Vancouver - Canada
Collaborative spaces support team interaction, with flexible central meeting...
Curzon Victoria Flagship Cinema by AfroditiKrassa, London - UK
Interior design studio AfroditiKrassa has developed a category‐defining ne...
TQ Office by Studio Appelo and Studio Acht, Amsterdam - Netherlands
TQ is a curated tech space in the heart of Amsterdam, founded by TNW (The Ne...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *