GAIA Infrastructure Partners Office by Inhouse Brand Architects, Cape Town – South Africa

June 2nd, 2017 by Camra’s blog

Inhouse Brand Architects have designed the offices of investment company GAIA Infrastructure Partners, located in Cape Town, South Africa. GAIA’s offices are located in a striking architectural building in Claremont in Cape Town, South Africa. The building’s façade, made up of concrete and exposed brickwork, exudes an industrial feeling that is cleverly juxtaposed with organic elements, like curved walls and timber beams.

Inhouse Director, Phillip Wyatt and team leader, Megan Cloete, steered the project and were inspired by both the infrastructure industry and the building itself, which came with curved glass windows and intricate timber-clad ceilings. They opted for an industrial-organic aesthetic, and incorporated GAIA’s corporate colours of black, blue and gold, into the design.

Cloete explains: “The building is absolutely beautiful. The aim of our design was to complement the architecture and not compete with it. We were able to achieve this by using neutral tones throughout the space, modern furnishings, as well as raw materials like concrete and timber.”

The overall result for GAIA is an appealing workspace that enhances the building’s impressive architecture. A seamless blend of industrial and sophisticated aesthetics, rendered in the company’s corporate colours, allows the interior to convey what the company stands for.

Design: Inhouse Brand Architects
Photography: Riaan West Photography

https://officesnapshots.com/2017/05/26/gaia-infrastructure-partners-offices-cape-town/

The Nebula visual installation by Jean-Charles Penot and Brand Head
"The Nebula, life and death tangled in an eternal struggle”. A Nebula c...
Shopify offices by MSDS Studio, Toronto - Canada
The concept for the design is based on the “mechanisms of contemporary comme...
QWSTION store, Zurich - Switzerland
Called QWSTION invites, it features a shop interior of subtle understatement...
Semegae restaurant by CLOVER space design CSD, Seoul – South Korea
The layout of restaurant was designed to separate the seating area from the ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *