Evolutive Installation at Le Perchoir by Ariel Claudet, Paris – France

February 17th, 2015 by Camra’s blog

Le Perchoir is a fine wine bar, gastronomy restaurant and club on a 19th century industrial building’s rooftop located in northern Paris. They came to us to embellish the void at the center of the building. What we end up proposing, was to start an evolutive sculpture: Every month they throw gastronomy event (a renowned chef and wine-growers are invited), for this occasions we will come and extend the sculpture adding a new part and changing the lightening.

The Idea was just to get a cheap material that could spread out and fill the place, so buying strings was the only previous plan. We think and we work on site. It was taken by visitors as a performance and the structure is now loved by all the clients, the staff and the owners. After three month nothing has been damaged and this principle will be extended until we get over with it, then we’ll just pick a new material and start searching for a new construction process.

Designer: Ariel Claudet & Pierre Louvet
Assistant: Nadege Guion
Photography: Ariel Claudet / Viktor Shekularatz

Kin by John Lewis store by RFK Architects
Taking our lead from the collection, RFK Architects designed a series of si...
Guide to Computing by Studio INK & Docubyte
Since many of the machines predate modern color photography, ‘Guide to Compu...
3D concrete printing by Bekkering Adams
Rotterdam-based architecture firm Bekkering Adams has taken the concrete dre...
Woodstock Pizzicheria by Studio Y, Melbourne - Australia
We are very happy with the result; the clear language of the archways as you...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *